ПОСНА ПИЦА СА АЈВАРОМ: Пица је увек одлично решење без обзира на доба дана

Јована Васић

11. 03. 2025. у 16:00

Издашна, богата и заситна домаћа пица, сочна и врло укусна, прави се веома брзо и једноставно и не може да не успе.

ПОСНА ПИЦА СА АЈВАРОМ: Пица је увек одлично решење без обзира на доба дана

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 450 г брашна
  • 280 мл воде
  • 70 мл уља
  • пола коцкице квасца
  • 1,5 кашичица соли
  • 1 кашичица шећера


За фил:

  • 2 кашике кечапа
  • 2 кашике ајвара
  • 100 г маслинки
  • 100 г шампињона
  • пола главице црног лука
  • 3 већа кисела краставчића
  • 1 мања, свежа паприка
  • 50 г кукуруза шећерца
  • 2 веће конзерве туњевине у комадима
  • 300 г биљног качкаваља
  • 1 кесица оригана

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Квасац размутите са шећером, у топлој води. У једној посуди помешајте брашно и уље па са квасцем замесите тесто. Оставите га са стране док припремате фил. Оцеђену туњевину помешајте са ситно сецканим црним луком. На листиће исеците шампињоне, а паприку и краставчиће на коцкице. Маслине исеците на кругове. Засебно, сједините ајвар са кечапом. Велики плех премажите уљем, па растањите нарасло тесто у величини плеха.  Затим га премажите мешавином кечапа и ајвара. Преко нанесите туњевину са луком, сецкане шампињоне, краставчиће, паприку, маслинке и кукуруз шећерац. Затим, поспите са ориганом и, крупно, нарендајте биљни качкаваљ. Пеците пицу у рерни загрејаној на 200 степени. 

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ: Пут одрживог развоја