ПОСНА ПИЦА СА АЈВАРОМ: Пица је увек одлично решење без обзира на доба дана
Издашна, богата и заситна домаћа пица, сочна и врло укусна, прави се веома брзо и једноставно и не може да не успе.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 450 г брашна
- 280 мл воде
- 70 мл уља
- пола коцкице квасца
- 1,5 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
За фил:
- 2 кашике кечапа
- 2 кашике ајвара
- 100 г маслинки
- 100 г шампињона
- пола главице црног лука
- 3 већа кисела краставчића
- 1 мања, свежа паприка
- 50 г кукуруза шећерца
- 2 веће конзерве туњевине у комадима
- 300 г биљног качкаваља
- 1 кесица оригана
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Квасац размутите са шећером, у топлој води. У једној посуди помешајте брашно и уље па са квасцем замесите тесто. Оставите га са стране док припремате фил. Оцеђену туњевину помешајте са ситно сецканим црним луком. На листиће исеците шампињоне, а паприку и краставчиће на коцкице. Маслине исеците на кругове. Засебно, сједините ајвар са кечапом. Велики плех премажите уљем, па растањите нарасло тесто у величини плеха. Затим га премажите мешавином кечапа и ајвара. Преко нанесите туњевину са луком, сецкане шампињоне, краставчиће, паприку, маслинке и кукуруз шећерац. Затим, поспите са ориганом и, крупно, нарендајте биљни качкаваљ. Пеците пицу у рерни загрејаној на 200 степени.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
08. 11. 2024. у 07:00

СТРОМБОЛИ - ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Ролована пица укуснија од обичне
07. 10. 2024. у 19:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)