ПОСНА ПИЦА СА АЈВАРОМ: Пица је увек одлично решење без обзира на доба дана
Издашна, богата и заситна домаћа пица, сочна и врло укусна, прави се веома брзо и једноставно и не може да не успе.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 450 г брашна
- 280 мл воде
- 70 мл уља
- пола коцкице квасца
- 1,5 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
За фил:
- 2 кашике кечапа
- 2 кашике ајвара
- 100 г маслинки
- 100 г шампињона
- пола главице црног лука
- 3 већа кисела краставчића
- 1 мања, свежа паприка
- 50 г кукуруза шећерца
- 2 веће конзерве туњевине у комадима
- 300 г биљног качкаваља
- 1 кесица оригана
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Квасац размутите са шећером, у топлој води. У једној посуди помешајте брашно и уље па са квасцем замесите тесто. Оставите га са стране док припремате фил. Оцеђену туњевину помешајте са ситно сецканим црним луком. На листиће исеците шампињоне, а паприку и краставчиће на коцкице. Маслине исеците на кругове. Засебно, сједините ајвар са кечапом. Велики плех премажите уљем, па растањите нарасло тесто у величини плеха. Затим га премажите мешавином кечапа и ајвара. Преко нанесите туњевину са луком, сецкане шампињоне, краставчиће, паприку, маслинке и кукуруз шећерац. Затим, поспите са ориганом и, крупно, нарендајте биљни качкаваљ. Пеците пицу у рерни загрејаној на 200 степени.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
08. 11. 2024. у 07:00

СТРОМБОЛИ - ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Ролована пица укуснија од обичне
07. 10. 2024. у 19:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)