ГАЗИРАН, А ДОМАЋИ И ЗДРАВ: Уживајте у освежавајућем соку без вештачких додатака и препуном пробиотика
У ери када су индустријски газирани напици пуни шећера и адитива, све више људи траже здравије алтернативе.

Foto: Shutterstock
Домаћи газирани сок постаје све популарнији као освежавајући напитак који можете сами припремити уз минималне састојке и без штетних додатака, а успут је здрав и безбедан за децу.
Састојци:
- 1 кг јабука
- 1 равна кашика шећера
- 250 мл сока од поморанџе
- 250 мл лимуновог сока
- 500 мл сурутке
- Мешавина зачина (штапићи цимета, звездасти анис, кардамом, каранфилић, ђумбир)
Припрема:
Исецкане јабуке помешајте са мешавином зачина, прелијте водом. Кувајте на јакој температури, док не почне да ври. Затим смањите температуру и почните да гњечите јабуке.
Смесу два пута процедити газом. Додајте 1 равну кашику шећера, 250 мл сока од поморанџе, 250 мл лимуновог сока и 500 мл сурутке и добро промешајте.
Течност сипајте у стаклене флаше и покрените ферматацију 24х. Уколико будете дуже вршили ферматацију можете довести до газираног алкохолног пића.
Након 24х напитак постаје благо газиран и спреман за уживање.
(крстарица)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА СОК ОД ДРЕЊИНА: Ојачајте имунитет уз помоћ здравог и укусног напитка
23. 03. 2025. у 10:00

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАГОДА: Слатко и мирисно пиће које осваја неодољивом аромом
14. 03. 2025. у 16:00

ХЛАДАН ЧАЈ КОЈИ ЋЕ ВАМ ПОМОЋИ ДА СЕ РЕШИТЕ СТРЕСА: Делује одмах и прави је спас за организам (ВИДЕО)
03. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРИЛАЗЕ МУ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН: Јоца Амстердам из затвора стигао на сахрану Рутовића (ВИДЕО)
ДА СЕ опрости од Жељка Рутовића стигао је и Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.
07. 04. 2025. у 13:36
Коментари (0)