ГАЗИРАН, А ДОМАЋИ И ЗДРАВ: Уживајте у освежавајућем соку без вештачких додатака и препуном пробиотика

Новости онлине

07. 04. 2025. у 13:00

У ери када су индустријски газирани напици пуни шећера и адитива, све више људи траже здравије алтернативе.

ГАЗИРАН, А ДОМАЋИ И ЗДРАВ: Уживајте у освежавајућем соку без вештачких додатака и препуном пробиотика

Foto: Shutterstock

Домаћи газирани сок постаје све популарнији као освежавајући напитак који можете сами припремити уз минималне састојке и без штетних додатака, а успут је здрав и безбедан за децу.

Састојци:

  • 1 кг јабука
  • 1 равна кашика шећера
  • 250 мл сока од поморанџе
  • 250 мл лимуновог сока
  • 500 мл сурутке
  • Мешавина зачина (штапићи цимета, звездасти анис, кардамом, каранфилић, ђумбир)

Припрема:

Исецкане јабуке помешајте са мешавином зачина, прелијте водом. Кувајте на јакој температури, док не почне да ври. Затим смањите температуру и почните да гњечите јабуке.

Смесу два пута процедити газом. Додајте 1 равну кашику шећера, 250 мл сока од поморанџе, 250 мл лимуновог сока и 500 мл сурутке и добро промешајте.

Течност сипајте у стаклене флаше и покрените ферматацију 24х. Уколико будете дуже вршили ферматацију можете довести до газираног алкохолног пића.

Након 24х напитак постаје благо газиран и спреман за уживање.

(крстарица)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

КАЖИ ЖИКИ: Јапански хороскоп је прорекао Трампов успех