КОЛИКО ДУГО МОГУ ДА СТОЈЕ УСКРШЊА ЈАЈА: Зависи како их чувате, а једна ствар на љусци открива да су се покварила
После Ускрса увек остане доста хране, као и куваних јаја.

Foto: Shutterstock
Од остатака можете да направите укусна јела, али после пар дана морате да обратите пажњу да ли се нешто покварило. Кувана јаја су специфична јер се она брже кваре од свежих, а такође треба да знате и како да их чувате да би им продужили рок трајања. У наставку тескта прочитајте где се чувају, али и колико дуго.
Како правилно чувати кувана јаја?
Током кувања уклања се заштитни слој који облаже љуску, чиме јаја постају осетљивија на ваздух и штетне микроорганизме. Како би спречили да се брзо покваре кувана јаја чувајте у фрижидеру и то 2 сата након кувања. Још је боље ако их чувате у картонској кутији или посуди која се херметички затвара.
Колико дуго могу издржати кувана јаја пре него што се покваре?
Ако се правилно чувају, кувана јаја могу се држати у фрижидеру отприлике недељу дана. Ако нисте сигурни колико дуго су била у фрижидеру, прво проверите да ли им се на љусци ствара слузави слој. Ако то приметите, баците их.
Боја жуманцета
Ако је жуманце куваног јајета зеленкасто-сиве боје то не значи да се покварило. Боја жуманцета варира у зависности од времена и температуре кувања. Када се јаја дуго кувају, жуманце постаје блеђе и на крају поприми зеленкасто-сиву боју.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)