ТРИ НАЈЛЕПША РЕЦЕПТА ЗА СЛАСНЕ ДОМАЋЕ КНЕДЛЕ: Једне су непролазни класик, а друге – необично кремасто задовољство

Новости онлине

26. 04. 2025. у 14:30

Ови сласни залогаји неодољиво миришу на детињство и бакину кухињу, а праве се од једноставних састојака које свако има код куће. Њихова припрема може бити прави ужитак, а сваки залогај доноси савршен баланс меког теста и сочног фила.

ТРИ НАЈЛЕПША РЕЦЕПТА ЗА СЛАСНЕ ДОМАЋЕ КНЕДЛЕ: Једне су непролазни класик, а друге – необично кремасто задовољство

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marina's kitchen

1. Класичне кнедле са шљивама

 

Састојци:

  • 500 г кромпира
  • 1 јаје
  • 200 г брашна
  • прстохват соли
  • 12 шљива
  • 4 кашике шећера
  • 50 г путера
  • 100 г презли
  • цимет по жељи

Припрема:

Скувајте кромпир у љусци, ољуштите га и изгњечите док је још топао.
Додајте јаје, со и брашно, па умесите меко тесто.
Поделите тесто на лоптице, у сваку ставите по једну шљиву и мало шећера, па обликујте кнедле.
Кувајте кнедле у кључалој води док не испливају на површину, око 5 минута.
На путеру пропржите презле и уваљајте кнедле. Поспите шећером и циметом по жељи.

2. Чоколадне кнедле

 

Састојци:

250 г свежег сира 1 јаје
150 г брашна
1 кашика шећера
прстохват соли
100 г чоколаде (исецкане на коцкице)
50 г путера
100 г млевеног кекса

Припрема:

Помешајте сир, јаје, шећер и со, па додајте брашно и умесите тесто.
Обликујте лоптице, у средину сваке ставите коцкицу чоколаде.
Кувајте кнедле у кључалој води док не испливају.
На путеру пропржите млевени кекс, па уваљајте кнедле и поспите шећером.

Foto: Shutterstock

3. Кнедле са крем сиром и лимуном

 

Састојци:

250 г крем сира
1 јаје
100 г брашна
1 кашика шећера
корица једног лимуна 50 г путера
100 г млевених бадема
прах шећер за посипање

Припрема:

У чинији сједините крем сир, јаје, брашно, шећер и корицу лимуна.
Оставите смесу да одстоји 15 минута, па обликујте мале лоптице.
Кувајте кнедле у кључалој води док не испливају.
На путеру пропржите млевене бадеме и уваљајте кнедле, па поспите прах шећером.

Foto: Shutterstock

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МЕЛАНИЈА ТРАМП ДАНАС ПУНИ 55 ГОДИНА: Живот јој се променио из корена када је дошла у Америку и променила име