ГОТОВЕ ЗА 30 МИНУТА! Хрскаве тиквице са белим луком и пармезаном

Новости онлајн

08. 06. 2025. у 09:00

ЗДРАВА, лагана и укусна грицкалица или прилог који ће нестати са тањира за трен.

ГОТОВЕ ЗА 30 МИНУТА! Хрскаве тиквице са белим луком и пармезаном

Foto: Printskrin Youtube/ SOS Kitchen

Хрскави штапићи од тиквица обложени белим луком, пармезаном и презлама печени до савршенства!

Састојци:

* Тиквице, 2 средње
* Маслиново уље, 2-3 кашике
* Бели лук, 2 чена
* Пармезан, 50 г
* Презле, 50 г
* Со и бибер, по укусу
* Суви зачини, по жељи

Припрема:

Загрејте рерну на 200°Ц и обложите плех папиром за печење. Тиквице оперите, по жељи ољуштите, и исеци по дужини на штапиће дебљине отприлике 1 цм. У већој посуди помешајте маслиново уље и бели лук, па додајте штапиће тиквица и промешајте да се равномерно обложе. У посебној чинији помешајте презле, пармезан, со, бибер и зачине. Сваку тиквицу уваљајте у мешавину пармезана и презли, лагано притисните да се смеса залепи. Поређајте штапиће на плех, тако да се не додирују. Пеците 20-25 минута, или док не постану златни и хрскави. На крају их можете по жељи кратко запећи на функцији грила да додатно порумене.

Пријатно!

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља