ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ РИЖОТО КОЈИ СЕ СЛУЖИ У РЕСТОРАНИМА: Професионални кувари у пиринач додају 1 кашику овог састојка
САВРШЕНО кремаст рижото није случајност – иза њега стоји прецизна техника, пажљиво бирани састојци и један мали, али моћан трик који користе професионални кувари.

Foto: Printskrin Youtube/ Vincenzo's Plate
Док се многи код куће муче да добију ону свиленкасту текстуру каква се служи у врхунским ресторанима, мајстори кухиње имају тајну: кашика маслаца која се додаје на самом крају кувања.
Овај једноставан корак познат је у гастрономији под француским термином мантецаре, и подразумева енергично мешање хладног маслаца у готово јело, непосредно пре сервирања.
Маслац се тада полако топи, обавија свако зрно риже и ствара богату, сјајну и кремасту структуру.
Наравно, добар рижото не зависи само од маслаца. Кључни су и врста риже (најчешће arborio или carnaroli), стално мешање, као и додатак пармезана, али управо маслац на крају чини завршни корак који све заокружује.
Ово је трик који никада не прескачу ни најискуснији италијански кувари, а резултат је јело које истовремено одише елеганцијом и топлином – празник за непце.
Значи, следећи пут када кувате рижото, не заборавите – једна кашика хладног маслаца може направити разлику између просечног и савршеног тањира.
Пробајте! 👌
(Stil)
Препоручујемо

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)