ЗДРАВ И УКУСАН ручак за целу породицу: Данас припремамо пилетину са поврћем
КВАЛИТЕТАН оброк захтева заступљеност и меса и поврћа на тањиру
Потребно је:
2 батка
2 карабатка
со
суви зачин
бибер
ђумбир
1 главица црног лука
1 ловоров лист
2 кромпира
1 шаргарепа
1/2 целера
бели лук
зачин за пилетину
2 парадајза
Припрема:
Батакове и карабатакове посолите, побиберите, зачините ђумбиром и сувим зачином. Уље загрејте, спустите месо, па га препеците са обе стране.
Насецкајте црни лук на ребарца и спустите у месо. Додајте ловоров лист. Док се пржи исецкајте кромпир на дебље листиће, шаргарепу на колутове, парадајз на коцкице, целер на коцке.
Додајте месу кромпир, шаргарепу, целер, парадајз. Сипајте 1 дцл воде поклопите и кувајте. Кувајте око 35 мин на средњој ватри и повремено протресите шерпу. Уколико желите, можете пред крај запећи у рерни 10-15 минута, како би се направила корица.
По жељи додајте пред крај 1/2 дцл пелата парадајза. Готово јело служите уз пире од карфиола. Пријатно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи
ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.
05. 01. 2025. у 16:19
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)