ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Укусна и здрава вечера
УКУСНЕ као класичне лазање са месом, а здравије!
УКОЛИКО желите да припремите здраву и лагану вечеру, а љубитељ сте лазања, предлажемо вам да уместо меса ставите спанаћ.
Укус ће вас одушевити.
ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ - састојци:
Готове коре за лазању
мало маслиновог уља
100 грама наренданог пармезана или качкаваља
ЗА фил:
200 грама белог сира (фета или моцарела)
400 грама парадајз пелата
400 грама младог "беби" спанаћа
ЗА бешамел сос:
100 грама путера
100 грама брашна
1 литар хладног млека
5 кашика наренданог пармезана
4 јајета
со и бибер
ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ - припрема:
Парадајз пелат пропржити на маслиновом уљу док течност не испари.
Спанаћ очистити, опрати и кратко прокувати у сланој води. Охладити га, па га ситно исецкати.
За бешамел сос размутити брашно у мало млека (као када се кува пудинг) и сипати у загрејано непроврело млеко, па мешајући кувати око 5 минута. Додати путер, со и мало бибера. Када се бешамел сос мало охлади, умешати умућена јаја, пармезан и спанаћ и издробљени бели сир.
На дну науљене ватросталне посуде слагати кору по кору. Преко њих сипати мало пелата а потом бешамел сос са спанаћем и сиром. Поновити поступак и завршити кором преко које треба ставити само пелат и пармезан или качкаваљ.
Ставити у претходно загрејану рерну, и пећи на 180 степени око 40 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)