ПАПУЦАКИ: Божанствени пуњени модри патлиџан, а могу и тиквице!
ОВО је једно од омиљених јела на Балкану, али овај рецепт је корак више
МОДРИ патлиџан можете заменити и тиквицама.
ПАПУЦАКИ - Потребно је:
2 патлиџана
1/2 празилука
шаргарепа
парадајз
кафена шољица пиринча
кашика маслиновог уља
50 г шампињона
кашичица мешавине сувих зачина
мајоран
50 г моцареле
200 г јунећег млевеног меса
босиљак
мајчина душица
сушени целер
1/2 везе першуна
бели лук у праху
ПАПУЦАКИ - припрема:
УЗДУЖНО пресеците патлиџан, издубите га и посолите да би пустио свој сок. На мешавини маслиновог уља и кашике воде издинстајте празилук, шаргарепу и першун. Додајте мешавину сувих биљних зачина.
Ситно исецкајте шампињоне па их додајте издинстаном поврћу кад је потпуно готово и наставите да још кратко динстате. Месо посебно издинстајте, па додајте у смесу. Пиринач такође посебно обарите, процедите и додајте у смесу. Затим додајте зачине: мајоран, босиљак, мајчину душицу, целер и бели лук у праху. Исперите патлиџан, па сваку полутку напуните овим филом.
Одозго нарендајте моцарелу или неки други сир, па преко поређајте кришке парадајза. Убаците у рерну, претходно загрејану на 200 степени и пеците око пола сата.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)