ПУН ПОГОДАК! - Без меса, али пуног укуса: Лазање са тиквицама
СПОЈ сочних тиквица, бешамела и сира чини ово јело идеалним за породични ручак, или лагану вечеру.

Foto: Printskrin Youtube/ Sašina Kuhinja
Савршен је за летње дане и све који желе нешто укусно, а нежније за стомак.
Састојци:
* Тиквице, 3 средње
* Листови лазање, 9 (можете користити и свеже или оне које се не кувају унапред)
* Рикота, 300 г
* Моцарела, 150 г
* Пармезан, 50 г
* Јаје, 1
* Бели лук, 2 чена
* Маслиново уље, по потреби
* Со, бибер, оригано или босиљак, по укусу
Бешамел сос:
* Путер, 50 г
* Млеко, 500 г
* Со, бибер, мускатни орах, по укусу
Припрема:
Тиквице оперите и исеците по дужини на танке листове или колутове. Посолите их и оставите да пусте воду (10-15 мин), затим их обришите убрусом. У тигању загрејте мало маслиновог уља, додајте ситно сецкан бели лук и кратко пропржите тиквице док не омекшају и добију златну боју.
На лаганој ватри отопите путер, додајте брашно и мешајте док не постане златно. Постепено сипајте млеко уз стално мешање да не остану грудвице. Додајте со, бибер и мускатни орашчић. Кувајте док се сос не згусне (5-7 минута).
У чинији помешајте рицотту (или ситни сир), јаје, мало соли и бибера, зачине по жељи и половину ренданог качкаваља. У ватросталну посуду ставите мало бешамела. Ређајте ред лазања, ред сира, ред тиквица, па мало бешамела. Понављајте док не потрошите састојке. Завршите редом лазања, прелијте остатком бешамела и поспите остатком качкаваља и пармезаном. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 30-35 минута, док не порумени.
Оставите да се прохлади 10 минута пре сечења.
Пријатно!
(Super recepti/Žena)

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)