РУЧАК ЗА ДАНАС: Пилетина у сочном белом сосу и пире кромпир - јело којем деца не могу да одоле

20. 08. 2023. у 12:00

Пилећи филе никад укуснији није био него спремљен на овај начин и послужен уз пире кромпир. Деца обожавају пилеће бело месо, а оно је опет толико једноставно за припрему да је увек наш први избор када спремамо ново јело. Испробајте овај начин припреме пилећег филеа и уживајте у комплетном оброку:

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пилетина у сочном белом сосу и пире кромпир - јело којем деца не могу да одоле

Foto: Jutjub/Printskrin/

Потребно је:

  • 500 грама пилећег филеа
  • 500 грама неутралне павлаке за кување
  • 400 грама шампињона
  • со и бибер
  • 500 грама кромпира
  • 100 мл млека
  • 50 грама маслаца

Припрема:

Пилетину исецкајте на коцкице, па је ставите у тигањ да се продинста док не добије жуту боју. Печурке оперите, очистите и исецкајте на листиће. Затим их додајте у пилетину и динстајте око 10 минута. Додајте со и бибер, а потом и неутралну павлаку и пустите све да се крчка око 10 минута.

Кромпир скувајте, затим га процедите и додајте му маслац и млеко. Измешајте и додајте зачине. Послужите топло уз салату.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

СВЕ ИЗВЕСНИЈИ ДИРЕКТАН МЕГДАН РУСА И АМЕРИКАНАЦА! Више нема никакве дилеме...