РУЧАК ЗА ДАНАС: Пилетина у сочном белом сосу и пире кромпир - јело којем деца не могу да одоле

Novosti online

20. 08. 2023. у 12:00

Пилећи филе никад укуснији није био него спремљен на овај начин и послужен уз пире кромпир. Деца обожавају пилеће бело месо, а оно је опет толико једноставно за припрему да је увек наш први избор када спремамо ново јело. Испробајте овај начин припреме пилећег филеа и уживајте у комплетном оброку:

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пилетина у сочном белом сосу и пире кромпир - јело којем деца не могу да одоле

Foto: Jutjub/Printskrin/

Потребно је:

  • 500 грама пилећег филеа
  • 500 грама неутралне павлаке за кување
  • 400 грама шампињона
  • со и бибер
  • 500 грама кромпира
  • 100 мл млека
  • 50 грама маслаца

Припрема:

Пилетину исецкајте на коцкице, па је ставите у тигањ да се продинста док не добије жуту боју. Печурке оперите, очистите и исецкајте на листиће. Затим их додајте у пилетину и динстајте око 10 минута. Додајте со и бибер, а потом и неутралну павлаку и пустите све да се крчка око 10 минута.

Кромпир скувајте, затим га процедите и додајте му маслац и млеко. Измешајте и додајте зачине. Послужите топло уз салату.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

НАЈСРЕЋНИЈИ ЗНАК ХОРОСКОПА У ЈУЛУ 2024! Изненадна зарада, нова некретнина и прави избор љубави