УЛЕПШАЋЕ СВАКУ ТРПЕЗУ: Посна слана торта са спанаћем и печуркама је толико укусна да ће вам сви тражити рецепт
ПОСНА слана торта са спанаћем и печуркама се прави лако, али се још лакше и поједе.
Свако ко ју је пробао, није могао да се заустави на једном парчету, јер неодољив укус ове слане торте просто очарава!
Неопходни састојци:
- 3-4 струка младог црног лука
- 700 г спанаћа
- уље
- со
- бибер
Бисквитни део (мера са малом шољицом за кафу):
- брашно
- минерална вода
- уље
- 2 кашичице соли
- 2 кашичице соде бикарбоне
Фил:
- 1кг шампињона
- 200 г сусама
- 350-400 г посног мајонеза
Декорација:
- 100 г посног качкаваља
Начин припреме:
Исецкајте лук, па га затим продинстајте на мало уља. Потом у тигањ додајте очишћени, опран и исецкан спанаћ. Док чекате да спанаћ буде готов, узмите једну посуду и у њу ставите три и по шољице брашна, једну и по шољицу уља и две и по шољице минералне воде. У смесу додајте две равне кашичице соли и соде бикарбоне и мало бибера. Све састојке сјединице жицом за мућење.
Затим у спанаћ додајте соли и сачекате да још мало воде испари. За то време можете укључити рерну да се загреје на двеста степени. Прохлађени спанаћ и лук ћете сјединити са смесом коју сте припремили у чинији. Добијену масу за бисквитни део изручите у плех и пеците око 25 до 20 минута.
Док се бисквит пече, направите фил од печурака. Ставите их у тигањ, где сте претходно додали мало уља и добро их испржите. Додајте и мало соли и бибера. Потом одложите шампињоне у једну посуду да се прохладе. За то време сусам, такође, пропржите и ставите га у печурке, али један мали део оставите за декорацију. У фил са печуркама додајте 350-400 г посног мајонеза и све лепо сједините.
На бисквитни део распоредите добијени фил, а потом декоришите са посним качкаваљем и сусамом.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТРАМП ЋЕ БИТИ БЕСАН: Нова велика одлука Бајдена само пет дана пре краја мандата
ОДЛАЗЕЋИ амерички председник Џо Бајден одлучио је да ублажи санкције Куби, неколико дана пре него што новоизабрани председник Доналд Трамп ступи на дужност, у низу корака за које се очекује да ће довести до ослобађања политичких затвореника у Хавани.
15. 01. 2025. у 07:31
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)