УЛЕПШАЋЕ СВАКУ ТРПЕЗУ: Посна слана торта са спанаћем и печуркама је толико укусна да ће вам сви тражити рецепт

Novosti online

22. 08. 2023. у 07:00

ПОСНА слана торта са спанаћем и печуркама се прави лако, али се још лакше и поједе.

УЛЕПШАЋЕ СВАКУ ТРПЕЗУ: Посна слана торта са спанаћем и печуркама је толико укусна да ће вам сви тражити рецепт

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Valentina Mašković

Свако ко ју је пробао, није могао да се заустави на једном парчету, јер неодољив укус ове слане торте просто очарава!

Неопходни састојци:

 

Бисквитни део (мера са малом шољицом за кафу):

  • брашно
  • минерална вода
  • уље
  • 2 кашичице соли
  • 2 кашичице соде бикарбоне

Фил:

  • 1кг шампињона
  • 200 г сусама
  • 350-400 г посног мајонеза

Декорација:

  • 100 г посног качкаваља

Начин припреме:

Исецкајте лук, па га затим продинстајте на мало уља. Потом у тигањ додајте очишћени, опран и исецкан спанаћ. Док чекате да спанаћ буде готов, узмите једну посуду и у њу ставите три и по шољице брашна, једну и по шољицу уља и две и по шољице минералне воде. У смесу додајте две равне кашичице соли и соде бикарбоне и мало бибера. Све састојке сјединице жицом за мућење.

Затим у спанаћ додајте соли и сачекате да још мало воде испари. За то време можете укључити рерну да се загреје на двеста степени. Прохлађени спанаћ и лук ћете сјединити са смесом коју сте припремили у чинији. Добијену масу за бисквитни део изручите у плех и пеците око 25 до 20 минута.

Док се бисквит пече, направите фил од печурака. Ставите их у тигањ, где сте претходно додали мало уља и добро их испржите. Додајте и мало соли и бибера. Потом одложите шампињоне у једну посуду да се прохладе. За то време сусам, такође, пропржите и ставите га у печурке, али један мали део оставите за декорацију. У фил са печуркама додајте 350-400 г посног мајонеза и све лепо сједините.

На бисквитни део распоредите добијени фил, а потом декоришите са посним качкаваљем и сусамом.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)