РУЧАК ЗА ДАНАС: Најбољи и најлакши начин пуњења паприка на свету - буквално се "саме спремају"

Новости онлајн

02. 09. 2023. у 07:05

ЛЕТЊИ ручак без којег се не може замислити права српска трпеза су пуњене паприке.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Најбољи и најлакши начин пуњења паприка на свету - буквално се саме спремају

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 2кг паприка

Фил:

  • 500гр црног лука
  • 1 шаргарепа и везица першуна
  • 200гр пиринча
  • 700гр млевеног меса
  • 1 јаје
  • 100мл уља
  • Со, суви зачин, зачинска црвена паприка, бибер
  • 1кг парадајза

Припрема:

  • Паприке очистите и оставите са стране.
  • У дубљу чинију измешајте ситно сецкан црни лук, рендану шаргарепу, ситно сецкан першун, опран пиринач, месо, зачине и јаја. Све то добро измешајте и овом смесом напуните паприке.
  • У блендеру самељите кило парадајза па га једноставно прелијте преко пуњених паприка.
  • Поклопите и пеците око сат времена на 180 степени целзијуса.

Уживајте.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

ДОКЛЕ ВИШЕ? Синер поново копира Ђоковића! Још један Новаков бивши тренер радио са Италијаном!