РУЧАК ЗА ДАНАС: Кесадиље са пилетином и сиром - мексички специјалитет који се прави зачас

Новости онлајн

06. 09. 2023. у 07:00

ИСПРОБАЈТЕ нешто ново, уживаћете у сваком залогају!

РУЧАК ЗА ДАНАС: Кесадиље са пилетином и сиром - мексички специјалитет који се прави зачас

Foto: Jutjub/Printskrin/ 매일맛나 delicious day

Ниједна мексичка трпеза не може да се замисли без кесадиља. Све састојке већ сад, вероватно, имате код куће, а уз овај рецепт кроз неколико минута на вашем столу биће преукусан оброк.

Најважније је да се једу одмах, док су топле и хрскаве!

Састојци:

  • 4 тортиље
  • 1 пилећи филе
  • 300 г качкаваља
  • 2 кашике маслиновог уља
  • зачинска паприка
  • со, бибер

Припрема:

Пилећи филе исеците на тракице, зачините га, па пропржите на маслиновом уљу са свих страна да добије румену корицу. У чист тигањ ставите тортиљу, преко ње поспите један део наренданог качкаваља, ставите мало меса, одозго поново качкаваљ, па поклопите другом тортиљом.

Пеците око 5 минута да се доња тортиља лепо запече и сир растопи, па пажљиво окрените и запеците са друге стране. Поступак поновите и са преосталим материјалом. Тортиље исеците на четири дела и једите док су још топле. По жељи можете додати кечап или мајонез као прилог.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице

ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице

УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.

14. 02. 2025. у 17:34

ПОРЕКЛО ЂИНЂИЋА: Корени са КиМ - отац пуковник ЈНА, мајка Босанка

ПОРЕКЛО ЂИНЂИЋА: Корени са КиМ - отац пуковник ЈНА, мајка Босанка

ПОРОДИЦИ је било јасно од рођења Зорана Ђинђића да се ради о посебном детету које се разликовало од већине своје генерације и по размишљању и по понашању. Са сестром Горданом Ђинђић Филиповић имао је невероватно близак однос, те упркос бројним обавезама које су дошле са позицијом премијера Србије, увек је имао времена за њихове дуге разговоре.

14. 02. 2025. у 14:20

Коментари (0)

НОВА АДРЕСА, ИСТИ ХУМАНИ ЦИЉЕВИ: Фондација Моззарт наставља племениту мисију и у 2025. години