РУЧАК ЗА ДАНАС: Кесадиље са пилетином и сиром - мексички специјалитет који се прави зачас
ИСПРОБАЈТЕ нешто ново, уживаћете у сваком залогају!
Ниједна мексичка трпеза не може да се замисли без кесадиља. Све састојке већ сад, вероватно, имате код куће, а уз овај рецепт кроз неколико минута на вашем столу биће преукусан оброк.
Најважније је да се једу одмах, док су топле и хрскаве!
Састојци:
- 4 тортиље
- 1 пилећи филе
- 300 г качкаваља
- 2 кашике маслиновог уља
- зачинска паприка
- со, бибер
Припрема:
Пилећи филе исеците на тракице, зачините га, па пропржите на маслиновом уљу са свих страна да добије румену корицу. У чист тигањ ставите тортиљу, преко ње поспите један део наренданог качкаваља, ставите мало меса, одозго поново качкаваљ, па поклопите другом тортиљом.
Пеците око 5 минута да се доња тортиља лепо запече и сир растопи, па пажљиво окрените и запеците са друге стране. Поступак поновите и са преосталим материјалом. Тортиље исеците на четири дела и једите док су још топле. По жељи можете додати кечап или мајонез као прилог.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)