ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПОВРЋУ: Кажу да је невероватно здрава - овај начин припреме вероватно нисте пробали
РЕЦЕПТ за пилећу џигерицу у поврћу обавезно пробајте, јело је баш укусно, а могу сви да га једу без гриже савести!
Џигерицу обично сви спремамо по оном старинском рецету: динстамо је на луку. А зашто не бисте мало променили рецепт и испробали овај?
Одушевиће вас.
Састојци:
- 400 г пилеће џигерице
- 2 већа црна лука
- 2 зелене паприке
- 1 мањи плави патлиџан
- 2 кромпира
- 2 шаргарепе
- мало грашка и бораније
- 1 свежи парадајз
- со, бибер, биозачин, уље
- 1 кашичица брашна
- алева паприка
Припрема:
1. На уљу пропржити исецкан лук и паприку, додати џигерицу и кад се све мало издинста, додати остало поврће, ловоров лист по жељи, долити мало воде и динстати 20 минута.
2. Додати биозачин, размућену кашичицу брашна у мало воде, алеву паприка, бибер и још мало динстати па ставити у рерну на 250 степени око 15 минута да се запече. Послужити топло.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00
РУСИ ИЗВЕЛИ ВЕЛИКИ НАПАД НА КИЈЕВ: Испаљено 90 пројектила, више од пет сати трајала ваздушна опасност
ЗБОГ руских ваздушних удара, источни део Украјине био је у ваздушној опасности више од пет сати, саопштила је украјинска војска, а Москва је покренула неколико таласа напада на Кијев и друге градове.
06. 10. 2024. у 11:09
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА ЗА АМЕРИКУ: Ако Трамп не победи...
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп одржао је митинг у граду Батлеру у америчкој савезној држави Пенсилванији, на месту где је 13. јула преживео атентат.
06. 10. 2024. у 08:14
"О ТРИ СТВАРИ НЕ ЖУРИ ГОВОРИТИ" Иза мудрости владике Николаја крије се велика лекција
ВЛАДИКА Николај Велимиропвић истицао је да о три ствари о не треба журити говорити.
06. 10. 2024. у 12:47
Коментари (0)