БИЋЕ СКУВАН ЗА 45 МИНУТА: Ставите само један тајни састојак у пасуљ
САМО искусни знају за овај трик, а време је да га и ви примените.
![БИЋЕ СКУВАН ЗА 45 МИНУТА: Ставите само један тајни састојак у пасуљ БИЋЕ СКУВАН ЗА 45 МИНУТА: Ставите само један тајни састојак у пасуљ](/data/images/2023-12-11/432303_shutterstock-669757120_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Пасуљ је и даље међу омиљеним јелима код нас, али домаћице знају да није баш једноставно припремити чорбу од пасуља. Постоје различите теорије и трикови који не подразумевају потапање пасуља током ноћи у хладну воду.
Једна од варијаната јесте коришћење експрес лонца, који скраћује процес кувања, и то не само код пасуља. А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примените неки од ових савета које искуснији кувари користе већ годинама.
Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оцедите воду и додајте мало уља. Добро промешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.
Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 мл ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45–50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.
И на последњем месту, али не и по важности – време кувања пасуља зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи.
(Super Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води](/data/images/2023-12-05/430004_shutterstock-2135546345_t.jpg?time=1702296653)
НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води
11. 12. 2023. у 12:00
![ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних](/data/images/2023-12-05/429996_shutterstock-2279385661_t.jpg?time=1702298024)
ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних
11. 12. 2023. у 10:00
![СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања](/data/images/2023-12-05/429981_shutterstock-1993282226_t.jpg?time=1702206942)
СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања
10. 12. 2023. у 12:15
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ПАДА САД ЛОВЦА: 20 м висок облак крхотине и воде, сјурио се ОГРОМНОМ брзином - кобан маневар обилажења (ВИДЕО) ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ПАДА САД ЛОВЦА: 20 м висок облак крхотине и воде, сјурио се ОГРОМНОМ брзином - кобан маневар обилажења (ВИДЕО)](/data/images/2025-02-13/572424_pad-aviona-2_kf.jpg?time=1739459046)
ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ПАДА САД ЛОВЦА: 20 м висок облак крхотине и воде, сјурио се ОГРОМНОМ брзином - кобан "маневар обилажења" (ВИДЕО)
БОРБЕНИ авион "EA-18G Growler" америчке ратне морнарице срушио се у заливу Сан Дијего у Сједињеним Америчким Државама у среду ујутру, јавља "ABC News". Портпарол морнарице је потврдио да је посада авиона искочила, а да су их спасили припадници обалске страже САД-а.
13. 02. 2025. у 16:04 >> 16:04
Коментари (0)