БИЋЕ СКУВАН ЗА 45 МИНУТА: Ставите само један тајни састојак у пасуљ
САМО искусни знају за овај трик, а време је да га и ви примените.
Пасуљ је и даље међу омиљеним јелима код нас, али домаћице знају да није баш једноставно припремити чорбу од пасуља. Постоје различите теорије и трикови који не подразумевају потапање пасуља током ноћи у хладну воду.
Једна од варијаната јесте коришћење експрес лонца, који скраћује процес кувања, и то не само код пасуља. А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примените неки од ових савета које искуснији кувари користе већ годинама.
Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оцедите воду и додајте мало уља. Добро промешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.
Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 мл ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45–50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.
И на последњем месту, али не и по важности – време кувања пасуља зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи.
(Super Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води
11. 12. 2023. у 12:00
ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних
11. 12. 2023. у 10:00
СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања
10. 12. 2023. у 12:15
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)