ГУРМАНСКА ОПЦИЈА ЗА ОБРОК, САВРШЕНО ПОМЕШАНИХ УКУСА И ТЕКСТУРА: Ћуфте од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице
ЋУФТЕ од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице представљају одличан спој сланог и слатког, а од бруснице се створи кармелизовани сос.
Састојци:
* 900 гр млевене говедине
* 2 велика јајета
* 130 гр сувих хлебних мрвица
* 3 кашике сушеног млевеног лука
* 1-1/2 кашичице соли, подељено
* 1 кашичица бибера, подељена
* 250 гр куваног и охлађеног пиринча
* 3 кашике путера
* 3 кашике вишенаменског брашна
* 250 мл говеђег бујона
* 400 гр џема од брусница од целих бобица
Рецепт за Ћуфте од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице:
Корак 1:
Загрејте рерну и помешајте месо и јаја:
За ћуфте од мешаног меса у сосу од бруснице прво загрејте рерну на 220°. У великој чинији помешајте млевену говедину, свињетину, јаја, мрвице хлеба, црни лук, 1 кашичицу соли, 1/2 кашичице бибера и кувани пиринач; лагано али темељно мешајте. Обликујте у 30 лоптица.
Корак 2:
Пеците ћуфте:
Ставите ћуфте на подмазану тепсију. Пеците док не порумене, 15-20 минута. Извадите из рерне и смањите температуру на 180°.
Корак 3:
Убаците путер и брашно:
За ћуфте такође у тигању истопите путер на средње јакој ватри. Умешајте брашно и преосталу со и бибер док се не помешају; кувајте и мешајте док не порумени, 1-2 минута.
Корак 4:
Умешајте бујон и сос од бруснице:
Постепено умутите и бујон. Доведите до кључања, стално мешајући; кувајте и мешајте док се не згусне, 1-2 минута. Додајте сос од бруснице, мешајте док се добро не сједини.
Додајте ћуфте у тигањ; промешајти да се премажу сосом. Пржите у тигањуоко 45 минута, мешајући. Уживајте у ћуфтама од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)