СУПА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Можда је још увек нисте правили, а верујте да ће вас одушевити када је будете пробали

Новости онлине

03. 06. 2024. у 13:51

Јело на кашику које брзо засити и за које се тражи тањир више.

СУПА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Можда је још увек нисте правили, а верујте да ће вас одушевити када је будете пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 црвене печене паприке
  • 1 л бујона од поврћа
  • 1 шаргарепа
  • 1 кромпир
  • пола главице црног лука
  • 1 чена белог лука
  • мало маслиновог уља
  • со, бибер

Припрема:

Печене паприке ољуштите (ако наравно пре тога нису већ ољуштене) па их исецкајте на мање комаде.

Ситно исецкајте бели и црни лук па их динстајте у већој шерпи док не промене боју. Шаргарепу ољуштите, исеците на танке колутове па убаците у шерпу. Кромпир такође ољуштите, исеците на ситне коцке и и њега убаците у шерпу.

Тек када све ово мало омекша, убаците сецкане паприке, пустите да се мало пропрже па убаците спремни бујон од поврћа. Кувајте уз повремено мешање око 20 минута док се све омекша. Зачините по укусу.

Када се све коначно скува и омекша све поврће, штапним миксером изблендајте, а можете и у блендеру ако га имате. Мутите док смеса не постане глатка, мада по укусу може да остане и по који комад поврћа ако волите.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

Да ли знате шта су приватни дани на послу и која компанија нуди овај бенефит?