ЋУФТЕ СА ПЕЧУРКАМА И МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Данас вам предлажемо један укусан и сочан ручак

Новости онлине

19. 04. 2024. у 09:00

Ћуфте се по оригиналном рецепту праве са млевеним месом, али данас постоје различите верзије овог јела. Можете да их направите као посне, тј. само са поврћем, а можете и у млевено месо да додајeте састојке по жељи.

ЋУФТЕ СА ПЕЧУРКАМА И МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Данас вам предлажемо један укусан и сочан ручак

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 10 печурака 
  • 100 г млевеног меса 
  • 1 црни лук 
  • 1 јаје 
  • 150 г хељде 
  • 3 кашике брашна

Припрема:

Хељду скувајте, па вишак воде процедите. Додајте у хељду ситно сецкани лук, па зачините по жељи. Затим пропржите ситно сецкане печурке, па додајте у хељду и све лепо промешајте. 

У хељду и печурке додајте јаје, млевено месо и брашно. Све добро промешајте, а ако је потребно, још мало зачините.

Обликујте ћуфте и ређајте у тигањ у који сте сипали мало уља. Пржите док не буду готове.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана