ЋУРЕТИНА СА МЛИНЦИМА: Комбинација меса и тестенина, савршенство укуса чак и за избирљиве

Новости онлине

05. 05. 2024. у 11:00

Ћуретина са млинцима је укусан и заситан ручак који можете спремати на више начина - са куповним или домаћим млинцима, са једном или више врста павлаке, а сваки је подједнако укусан.

ЋУРЕТИНА СА МЛИНЦИМА: Комбинација меса и тестенина, савршенство укуса чак и за избирљиве

Youtube PrintScreen/CooKing

Састојци:

  • ћурећи филе 500 г
  • млинци 500 г
  • бујон (ћурећи или пилећи) 550 мл
  • коцка за супу 1/2 (5 г)
  • кисела павлака 20 % мм 1
  • рендани качкаваљ 200 г
  • неутрална павлака за кување 500 мл
  • свеже самлевени бибер по укусу
  • со по потреби
  • уље за пржење меса по потреби

Припрема:

Ћуреће шницле благо измасирати прстима. Ако су танко исечене, нема потребе да их лупате кухињским чекићем. Посолити их и посути млевеним бибером. Загрејати уље и испржити шницле са обе стране по пар минута, да порумене, па их исећи по ширини на траке.

Ставити бујон да прокључа, па размутити 1/2 коцке за супу. Уместо бујона се може користити и прокључала вода, у том случају размутити целу коцку за супу (11 г). Млинце изломити на мање комаде, али не много ситно. У већу шерпу сипати бујон, па половину изломљених млинаца ставити у бујон и добро их натопити. Када су млинци омекшали (не држати их превише у бујону да не би били гњецави), извадити их и поновити поступак са преосталом количином млинаца. Помешати киселу павлаку и неутралну павлаку за кување и по потреби и укусу посолити.

Узети већу ватросталну или керамичку посуду, или више мањих посуда и ређати слојеве на следећи начин: на дно посуда сипати по мало уља у коме је месо пржено. Затим ставити мало млинаца, преко мало умућене павлаке, па мало исеченог меса, па опет павлаке, па млинаца, па павлаке. Уколико вам је можда остало мало бујона, прелите га преко млинаца. Обично не остане ништа када се млинци лепо натопе. Наравно, састојке можете ређати и по вашој жељи.

Преко умућене павлаке изрендати 150 г качкаваља "на крупно". Рерну загрејати на 200 степени и пећи млинце 20 до 30 минута (док не порумене). 

Печене млинце извадити из рерне и посути преосталим качкаваљем. Не враћати у рерну, већ оставити да се качкаваљ отопи. Послужити топло.

(blic žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

ЦЕО СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Ево како је једна телевизија известила о утакмици Србија - Андора (ВИДЕО)