СПРЕМИТЕ ПЕЧЕЊЕ ЗА ВАСКРС: Најбоља прасетина из рерне - Хрскава споља, а сочна изнутра

Новости онлине

03. 05. 2024. у 11:00

Многи покушавају да пронађу онај савршен рецепт да им прасетина испадне сочна, укусна и са хрскавом корицом, а овај начин припреме ће вам у томе помоћи. Један састојак вас дели до савршене прасетине.

СПРЕМИТЕ ПЕЧЕЊЕ ЗА ВАСКРС: Најбоља прасетина из рерне - Хрскава споља, а сочна изнутра

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 7-8 кг прасетине
  • 200 г соли
  • 300 мл пива
  • свињска маст
  • вода

Припрема хрскаве прасетине:

Исеците на комаде прасетину и очистите је.

Сваки комад меса са обе стране посолите и поређајте у плех. Оставите да одстоји дуже време, како би упило со.

Рерну загрејте на 250 степени.

Прасе премажите машћу и одозго га полијте мало водом, па ставите да се пече.

С времена на време, прељте водом и заливати претопом (тачношћу која се накупи у плеху). Сваки дуги пут, на сваких пола сата, прелијте прасе пивом.

С обзиром на то да се пече од три до четири сата, месо треба окретати шест до осам пута, на пола сата и преливати.

Прасе је печено када се кости на ножицама одвајају од меса.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА, НАЈВАЖНИЈЕ ДА СЕ НЕ ПРЕТВОРИ У ПОТПУНО ТРАГИЧНУ Застрашујуће упозорење Марије Захарове