СПРЕМИТЕ ПЕЧЕЊЕ ЗА ВАСКРС: Најбоља прасетина из рерне - Хрскава споља, а сочна изнутра
Многи покушавају да пронађу онај савршен рецепт да им прасетина испадне сочна, укусна и са хрскавом корицом, а овај начин припреме ће вам у томе помоћи. Један састојак вас дели до савршене прасетине.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 7-8 кг прасетине
- 200 г соли
- 300 мл пива
- свињска маст
- вода
Припрема хрскаве прасетине:
Исеците на комаде прасетину и очистите је.
Сваки комад меса са обе стране посолите и поређајте у плех. Оставите да одстоји дуже време, како би упило со.
Рерну загрејте на 250 степени.
Прасе премажите машћу и одозго га полијте мало водом, па ставите да се пече.
С времена на време, прељте водом и заливати претопом (тачношћу која се накупи у плеху). Сваки дуги пут, на сваких пола сата, прелијте прасе пивом.
С обзиром на то да се пече од три до четири сата, месо треба окретати шест до осам пута, на пола сата и преливати.
Прасе је печено када се кости на ножицама одвајају од меса.
(Оna)
Препоручујемо
У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
02. 05. 2024. у 09:00
НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње
02. 05. 2024. у 11:10
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)