БРЗ ОБРОК ЗА СВАКО ДОБА ДАНА: Поховане ролнице од тиквица пуњене сиром

Новости онлине

17. 05. 2024. у 13:43

Сезона је тиквица и од овог поврћа можете да направите најразноврснија јела. Поховане тиквице су одлично пролећно јело које се лако прави, а ми вам доносимо још један супер рецепт који ће вам се гарантовано допасти.

БРЗ ОБРОК ЗА СВАКО ДОБА ДАНА: Поховане ролнице од тиквица пуњене сиром

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 2 тиквице 
  • 2 јајета 
  • 50 г брашна 
  • 100 г тврдог сира 
  • мирођија, першун 
  • 2 чена белог лука 
  • 2 кашике павлаке 
  • 1 парадајз 
  • 1 краставац 

Припрема: 

Исеците тиквице на танке траке, па поређајте на плех и посолите. Оставите да одстоје неких 10 минута, па их обришите убрусом. Уваљајте у брашно, па у умућена јаја и испржите у уљу. У посуди помешајте рендани сир, па додајте сецкану мирођију и першун, посолите, поспите ренданим или млевеним белим луком, па додајте павлаку. Све добро сједините. На једну поховану тиквицу сипајте кашику надева, па ставите исечен парадајз и краставац. Уролајте, па поређајте на тацну и служите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

НЕВОЉЕ КОД СТАРЕ ДАМЕ: Повредио се први штопер Јувентуса