СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак

Новости онлине

02. 07. 2024. у 10:00

ПОЧЕО је Петровдански пост, па је идеално време да испробате рецепте за рибу.

СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак

Foto: Shutterstock

Ми вам доносимо још један супер рецепт за скушу која се прави од свега пар састојака и која се кува, а тајна одличног укуса крије се у маринади.

Састојци:

  • 2 скуше 
  • 200 г шампињона 
  • 3-4 црна лука 
  • 1/2 лимуна 

За маринаду:

  • 750 мл воде 
  • 100 мл сирћета 
  • 60 мл уља 
  • 3 кашичице соли 
  • 3 кашичице шећера 
  • 2 ловорова листа 
  • 10 бибера у зрну

Припрема:

Скините главу рибе, па јој очистите крљушт. Затим је пресеците по дужини, али не до краја и извадите кости. Леп је очистите, па исеците на дебље колутове. Ако вам је лакше можете да је очистите и у рибарници.

Црни лук исеците крупно, па пола количине ставите у шерпу, а онда поређајте и рибу преко. Затим додајте и сецкане печурке и преостали лук.

У шерпу сипајте воду, сирће и уље, па додајте со, шећер, бибер и ловоров лист. Кувајте док не крене да кључа, па прелијте преко рибе. 

Поклопите и наставите да кувате док не прокључа, па оставите још 3 минуте. Затим охладите на собној температури и сервирајте. 

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

СУПЕРШУТ ОТВАРА ВРАТА ХУМАНОСТИ – „ПОГЛЕД СРЦЕМ“ СТИГАО И ДО „АНЂЕЛА“ ИЗ УЖИЦА