СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак

Новости онлине

02. 07. 2024. у 10:00

ПОЧЕО је Петровдански пост, па је идеално време да испробате рецепте за рибу.

СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак

Foto: Shutterstock

Ми вам доносимо још један супер рецепт за скушу која се прави од свега пар састојака и која се кува, а тајна одличног укуса крије се у маринади.

Састојци:

  • 2 скуше 
  • 200 г шампињона 
  • 3-4 црна лука 
  • 1/2 лимуна 

За маринаду:

  • 750 мл воде 
  • 100 мл сирћета 
  • 60 мл уља 
  • 3 кашичице соли 
  • 3 кашичице шећера 
  • 2 ловорова листа 
  • 10 бибера у зрну

Припрема:

Скините главу рибе, па јој очистите крљушт. Затим је пресеците по дужини, али не до краја и извадите кости. Леп је очистите, па исеците на дебље колутове. Ако вам је лакше можете да је очистите и у рибарници.

Црни лук исеците крупно, па пола количине ставите у шерпу, а онда поређајте и рибу преко. Затим додајте и сецкане печурке и преостали лук.

У шерпу сипајте воду, сирће и уље, па додајте со, шећер, бибер и ловоров лист. Кувајте док не крене да кључа, па прелијте преко рибе. 

Поклопите и наставите да кувате док не прокључа, па оставите још 3 минуте. Затим охладите на собној температури и сервирајте. 

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ ЖИВИ ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ "ЖИВИ" ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

У НАЈНОВИЈЕМ пројекту "Новости" под називом "Другачије приче" доносимо вам ексклузивне снимке са планине Румије и причу о најстаријем српском крсту који породица Андровић из околине Бара чува више од 1.000 година.

02. 07. 2024. у 15:14

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.

02. 07. 2024. у 14:14

АМЕРИКАНАЦ ИЗАБРАО СРБИЈУ ЗА ЖИВОТ: Овде сам много срећнији, ево и зашто! Замислите да Русија и Шпанија имају дете - то је Србија

АМЕРИКАНАЦ ИЗАБРАО СРБИЈУ ЗА ЖИВОТ: Овде сам много срећнији, ево и зашто! Замислите да Русија и Шпанија имају дете - то је Србија

РАЈЛИ је Американац који је живео и радио на Тајланду, Костарики и Словачкој, али је за свој дом напослетку изабрао Србију где живи већ десет година.

04. 07. 2024. у 07:59

Коментари (0)

ОДМОР ИЗ СНОВА ЗА САМО 299 ЕВРА ПО ОСОБИ! Ову егзотичну понуду не смете пропустити, ЦЕНЕ НИКАД МАЊЕ!