ШПАГЕТЕ СА ГРИЛОВАНИМ ТИКВИЦАМА: Једноставно и лагано јело у коме ће уживати сви укућани
Никад бржа припрема хранљивог и укусног ручка који се обожава.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 280 г тиквица исечених на кругове
- 2 кашике маслиновог уља
- со по укусу
- 340 г шпагета
- 6 великих жуманаца
- 1 велико јаје
- 40 г крупно насецканог свежег босиљка
- 1 кашика несланог путера
- 2 кашичице ситно нарендане лимунове коре
- бибер по укусу
Припрема:
За шпагете са грилованим тиквицама прво загрејте грил тигањ на средње јаку ватру, око 5 минута. У посуди помешајте тиквице, уље и 1 кашичицу соли. Оставите да одстоји 5 до 10 минута док се тигањ загреје. Радите у серијама ако је потребно, пеците тиквице на жару, окрећући их 5 до 6 минута по страни. У великом лонцу са кључалом сланом водом кувајте тестенину, повремено мешајући, до ал денте, око 10 минута.
У међувремену, у великој чинији помешајте жуманца, јаје, рендани сир, босиљак, путер и корицу лимуна па зачините бибером. Убаците тестенину и тиквице у мешавину јаја и добро промешајте. Сервирајте у тањире и додатно поспите сиром.
(stvar ukusa)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНИ КОРДОН БЛУ: Једно од најпознатијих јела можете сами да направите
19. 07. 2024. у 15:00

РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
16. 07. 2024. у 21:00

ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59

СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38

СПАВА ПОРЕД ВЦ ШОЉЕ БЕЗ ПОКЛОПЦА Хаос у затвору где је Саркози, вичу му: "Осветићемо Гадафија!" Посебан третман за бившег председника
"СВИ затвореници праве буку, вичу, лупају по зидовима..."
22. 10. 2025. у 15:32
Коментари (0)