ШПАГЕТЕ СА ГРИЛОВАНИМ ТИКВИЦАМА: Једноставно и лагано јело у коме ће уживати сви укућани

Новости онлине

21. 07. 2024. у 09:00

Никад бржа припрема хранљивог и укусног ручка који се обожава.

ШПАГЕТЕ СА ГРИЛОВАНИМ ТИКВИЦАМА: Једноставно и лагано јело у коме ће уживати сви укућани

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 280 г тиквица исечених на кругове
  • 2 кашике маслиновог уља
  • со по укусу
  • 340 г шпагета
  • 6 великих жуманаца
  • 1 велико јаје
  • 40 г крупно насецканог свежег босиљка
  • 1 кашика несланог путера
  • 2 кашичице ситно нарендане лимунове коре
  • бибер по укусу

Припрема:

За шпагете са грилованим тиквицама прво загрејте грил тигањ на средње јаку ватру, око 5 минута. У посуди помешајте тиквице, уље и 1 кашичицу соли. Оставите да одстоји 5 до 10 минута док се тигањ загреје. Радите у серијама ако је потребно, пеците тиквице на жару, окрећући их 5 до 6 минута по страни. У великом лонцу са кључалом сланом водом кувајте тестенину, повремено мешајући, до ал денте, око 10 минута.

У међувремену, у великој чинији помешајте жуманца, јаје, рендани сир, босиљак, путер и корицу лимуна па зачините бибером. Убаците тестенину и тиквице у мешавину јаја и добро промешајте. Сервирајте у тањире и додатно поспите сиром.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АКО ФАГОТ НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

АКО "ФАГОТ" НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

КАДА су 1962. сахрањивали Јелесија Радивојевића у Дрежнику на Златибору кажу да је још увек имао "сиво" око паса, на месту где га је стезао војнички опасач.

21. 07. 2024. у 07:00

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)