ШПАГЕТЕ СА ГРИЛОВАНИМ ТИКВИЦАМА: Једноставно и лагано јело у коме ће уживати сви укућани
Никад бржа припрема хранљивог и укусног ручка који се обожава.
Састојци:
- 280 г тиквица исечених на кругове
- 2 кашике маслиновог уља
- со по укусу
- 340 г шпагета
- 6 великих жуманаца
- 1 велико јаје
- 40 г крупно насецканог свежег босиљка
- 1 кашика несланог путера
- 2 кашичице ситно нарендане лимунове коре
- бибер по укусу
Припрема:
За шпагете са грилованим тиквицама прво загрејте грил тигањ на средње јаку ватру, око 5 минута. У посуди помешајте тиквице, уље и 1 кашичицу соли. Оставите да одстоји 5 до 10 минута док се тигањ загреје. Радите у серијама ако је потребно, пеците тиквице на жару, окрећући их 5 до 6 минута по страни. У великом лонцу са кључалом сланом водом кувајте тестенину, повремено мешајући, до ал денте, око 10 минута.
У међувремену, у великој чинији помешајте жуманца, јаје, рендани сир, босиљак, путер и корицу лимуна па зачините бибером. Убаците тестенину и тиквице у мешавину јаја и добро промешајте. Сервирајте у тањире и додатно поспите сиром.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНИ КОРДОН БЛУ: Једно од најпознатијих јела можете сами да направите
19. 07. 2024. у 15:00
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
16. 07. 2024. у 21:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
ОПЕРАЦИЈА БРЧКО '93 И СЛУЧАЈ "ЦРВЕНЕ БЕРЕТКЕ": Лепа Брена у униформи - у касарни после вести о стрељању
ИСТИНА о сликама певачице Лепе Брене у војничкој униформи.
12. 12. 2024. у 19:02
Коментари (0)