ОВО ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Бургери од пиринча које ће вас заситити
Необично јело, али укусно. Можете га козумирати уз различите прилоге.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- празилук,
- већа шаргарепа,
- шака смрзнутог грашка,
- 225 г пиринча,
- 600 мл воде,
- повртна коцка за супу,
- чен белог лука,
- гранчица свежег рузмарина,
- 3 листића свежег босиљка,
- 2 листића свежег матичњака,
- со,
- бибер,
- суви биљни зачин,
- 3 кашике пармезана,
- неколико кашика брашна,
- кашика сусама
Припрема:
Празилук пресеците по дужини, добро оперите, ситно насецкајте. Шаргарепу огулите и исеците на коцкице, а чен белог лука и свеже зачинско биље ситно исецкајте. На мало уља кратко динстајте празилук, додајте шаргарепу, а после неколико минута и грашак.
Додајте бели лук и опран пиринач. Динстајте стално мешајући. Кад пиринач постане стакласт залијте све водом и појачајте ватру. Кад проври, посолите, додајте повртну коцку и мешајте док се не растопи. Затим смањите ватру и кувајте 20 минута, да се пиринач скува, а течност испари. Пред крај кувања додајте свеже зачинско биље, суви биљни зачин и бибер. Кувани пиринач мало охладите, додајте пармезан, од смесе обликујте бургере.
Сваки уваљајте у комбинацију брашна и сусама, па пржите на неколико кашика уља, на средњој температури, док не добију лепу боју.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)