ОВО ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Бургери од пиринча које ће вас заситити

Новости онлине

07. 08. 2024. у 20:00

Необично јело, али укусно. Можете га козумирати уз различите прилоге.

ОВО ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Бургери од пиринча које ће вас заситити

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • празилук,
  • већа шаргарепа,
  • шака смрзнутог грашка,
  • 225 г пиринча,
  • 600 мл воде,
  • повртна коцка за супу,
  • чен белог лука,
  • гранчица свежег рузмарина,
  • 3 листића свежег босиљка,
  • 2 листића свежег матичњака,
  • со,
  • бибер,
  • суви биљни зачин,
  • 3 кашике пармезана,
  • неколико кашика брашна,
  • кашика сусама

Припрема: 

Празилук пресеците по дужини, добро оперите, ситно насецкајте. Шаргарепу огулите и  исеците на коцкице, а чен белог лука и свеже зачинско биље ситно исецкајте. На мало уља кратко динстајте празилук, додајте шаргарепу, а после неколико минута и грашак.

Додајте бели лук и опран пиринач. Динстајте стално мешајући. Кад пиринач постане стакласт залијте све водом и појачајте ватру. Кад проври, посолите, додајте повртну коцку и мешајте док се не растопи. Затим смањите ватру и кувајте 20 минута, да се пиринач  скува, а течност испари. Пред крај кувања додајте свеже зачинско биље, суви биљни зачин и бибер. Кувани пиринач мало охладите, додајте пармезан, од смесе обликујте бургере.

Сваки уваљајте у комбинацију брашна и сусама, па пржите на неколико кашика уља, на средњој температури, док не добију лепу боју.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

КАКО ИЗГЛЕДА ПРАВА ЗИМА У МОСКВИ Рускиња објаснила зашто јој не недостаје: Цео децембар - осам сати сунца