ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса
Споља хрскаве, а изнутра сочне кришке патлиџана постаће вам омиљено јело, нарочито што се припрема без много уље, у рерни.

Foto: Printskrin/Zorica Stajić
Састојци:
- плави патлиџан 2 комада
- јаја 4 комада
- пармезан 150 г
- сусам 2 кашике
- презле 6 кашика
- брашно по потреби
- со по укусу
- уље 4 кашике
Припрема:
Патлиџане оперите, осушите и исеците на плошке уздуж, или на колутове ако вам више одговара. Ако патлиџан није горак, а већина нових сорти није, можете да избегнете онај корак са сољењем, прањем и сушењем кришки.
Измешајте брашно, презле, 100 грама ренданог пармезана и сусам, а одвојено умутите јаја и посолите их. Патлиџан умочите у јаја, мешавину са пармезаном, опет у јаја и на крају у мешавину. Ређајте у плех обложен пек-папиром, на сваку ставите коју кап уља и пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Послужите са руколом и танким комадима пармезана, уз сос од јогурта или кечапа.
Препоручујемо

ПРЕМИНУО ХАЛИД БЕШЛИЋ: Легендарни певач умро у 71. години
ЛЕГЕНДА народне музике, Халид Бешлић, преминуо је у 71 години, пренели су регионални медији.
07. 10. 2025. у 13:44

АЈДЕ АНГЕЛА, ШТА ЈЕ ОВО? Столтенберг тврди: НАТО био на корак од распада, Трамп брутално одговорио свима у Алијанси
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп умало је распустио НАТО 2018, али су га европски савезници успели да га убеде да ће повећати војну потрошњу, пише у својим мемоарима бивши генерални секретар блока Јенс Столтенберг.
07. 10. 2025. у 06:45

ЦЕЦА НЕУТЕШНА: Халид је био велика људина, никад нисам чула нешто лоше о њему
ПЕВАЧ Халид Бешлић преминуо је у 72. години, и растужио своје најближе, обожаваоце, али и колеге са естраде.
07. 10. 2025. у 14:43
Коментари (0)