ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса
Споља хрскаве, а изнутра сочне кришке патлиџана постаће вам омиљено јело, нарочито што се припрема без много уље, у рерни.

Foto: Printskrin/Zorica Stajić
Састојци:
- плави патлиџан 2 комада
- јаја 4 комада
- пармезан 150 г
- сусам 2 кашике
- презле 6 кашика
- брашно по потреби
- со по укусу
- уље 4 кашике
Припрема:
Патлиџане оперите, осушите и исеците на плошке уздуж, или на колутове ако вам више одговара. Ако патлиџан није горак, а већина нових сорти није, можете да избегнете онај корак са сољењем, прањем и сушењем кришки.
Измешајте брашно, презле, 100 грама ренданог пармезана и сусам, а одвојено умутите јаја и посолите их. Патлиџан умочите у јаја, мешавину са пармезаном, опет у јаја и на крају у мешавину. Ређајте у плех обложен пек-папиром, на сваку ставите коју кап уља и пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Послужите са руколом и танким комадима пармезана, уз сос од јогурта или кечапа.
Препоручујемо

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Након Литваније, још једна држава забранила прелет српског авиона до Москве
НАКОН Литваније, и летонске власти забраниле су прелет српског авиона до Москве у коме је требало да буде председник Србије Александар Вучић, сазнају "Новости".
06. 05. 2025. у 18:27

НЕБЕНЗЈА ОДУВАО ЛАЖНОГ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА ШМИТА, ПА ИЗАШАО ИЗ САЛЕ: Нећу да те слушам, немаш право да говориш!
У САВЕТУ безбедности Уједињених нација је у току редовна полугодишња седница о ситуацији у БиХ на којој је руски амбасадор Василиј Небензја изјавио је да Кристијан Шмит нема право да говори у име међународне заједнице у Савету безбедност, а онда изашао из сале не желевши да га слуша.
06. 05. 2025. у 17:03

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."
НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.
04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11
Коментари (0)