ПИЛЕТИНА СА КАРИЈЕМ И ПИРИНЧОМ: Савршен ручак за 20 минута

Новости онлине

16. 08. 2024. у 13:00

Рецепт за сочну кари пилетину ће сигурно да вам спасе дан јер се брзо спрема, а уједно ћете имати леп, заситан и здрав ручак.

ПИЛЕТИНА СА КАРИЈЕМ И ПИРИНЧОМ: Савршен ручак за 20 минута

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 грама пилећег белог меса
  • 250 милилитара павлаке за кување
  • 1 кашика кари зачина
  • Со, бибер и куркума по укусу
  • 1 шоља пиринча

Припрема:

Најпре кувајте пиринач. На једну шољу пиринча, иду две шоље воде, а готов је када фино набубри и омекне. Колико ће тачно да се кува зависи од тога коју врсту пиринча изаберете.  Увек препоручујемо интегрални, иако се мало дуже кува, здравије је. Кад пиринач буде при крају крчкања, припремите пилетину. 

Бело месо исеците на коцке жељене величине, затим пропржите у тигању, на мало маслиновог уља. Када месо добије фину румену боју и омекне, додајте павлаку за кување и зачине. Добро измешајте, па оставите да ври тек 1-2 минута.

Склоните са рингле потом, па док је топло сервирајте пиринач који ћете прелити са пилетином. Додајте мало зелене салате, или неког другог свежег поврћа по укусу.  

(Trpeza)                                                                                                                                   

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (0)

ПРИВРЕДА СЕ СВЕ ВИШЕ ОКРЕЋЕ ВЕШТАЧКОЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ: INNO-VERSE одлична платформа за боље пословање