ПИЛЕТИНА СА КАРИЈЕМ И ПИРИНЧОМ: Савршен ручак за 20 минута
Рецепт за сочну кари пилетину ће сигурно да вам спасе дан јер се брзо спрема, а уједно ћете имати леп, заситан и здрав ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 грама пилећег белог меса
- 250 милилитара павлаке за кување
- 1 кашика кари зачина
- Со, бибер и куркума по укусу
- 1 шоља пиринча
Припрема:
Најпре кувајте пиринач. На једну шољу пиринча, иду две шоље воде, а готов је када фино набубри и омекне. Колико ће тачно да се кува зависи од тога коју врсту пиринча изаберете. Увек препоручујемо интегрални, иако се мало дуже кува, здравије је. Кад пиринач буде при крају крчкања, припремите пилетину.
Бело месо исеците на коцке жељене величине, затим пропржите у тигању, на мало маслиновог уља. Када месо добије фину румену боју и омекне, додајте павлаку за кување и зачине. Добро измешајте, па оставите да ври тек 1-2 минута.
Склоните са рингле потом, па док је топло сервирајте пиринач који ћете прелити са пилетином. Додајте мало зелене салате, или неког другог свежег поврћа по укусу.
(Trpeza)

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН МОТИВ МАСАКРА У ПРИЛЕПУ: Ово су отац и син које је убио ујак у породичној кући (ФОТО)
ПАНЧО Чупаркоски и његов 13-годишњи син Милан страдали су јуче у кући у Прилепу након што их је ујак убио због наводне свађе око наследства. Након што је ујак починио крвави пир, сакрио се у свој дом, а приликом доласка полиције пружао је отпор да би на крају починио самоубиство.
13. 07. 2025. у 15:33

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)