ПИЛЕТИНА СА КАРИЈЕМ И ПИРИНЧОМ: Савршен ручак за 20 минута
Рецепт за сочну кари пилетину ће сигурно да вам спасе дан јер се брзо спрема, а уједно ћете имати леп, заситан и здрав ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 грама пилећег белог меса
- 250 милилитара павлаке за кување
- 1 кашика кари зачина
- Со, бибер и куркума по укусу
- 1 шоља пиринча
Припрема:
Најпре кувајте пиринач. На једну шољу пиринча, иду две шоље воде, а готов је када фино набубри и омекне. Колико ће тачно да се кува зависи од тога коју врсту пиринча изаберете. Увек препоручујемо интегрални, иако се мало дуже кува, здравије је. Кад пиринач буде при крају крчкања, припремите пилетину.
Бело месо исеците на коцке жељене величине, затим пропржите у тигању, на мало маслиновог уља. Када месо добије фину румену боју и омекне, додајте павлаку за кување и зачине. Добро измешајте, па оставите да ври тек 1-2 минута.
Склоните са рингле потом, па док је топло сервирајте пиринач који ћете прелити са пилетином. Додајте мало зелене салате, или неког другог свежег поврћа по укусу.
(Trpeza)

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)