РЕЦЕПТ ЗА ЛОСОС СА НУДЛАМА: Испробајте класик азијске кухиње
ЛОСОС је веома здрава риба, а овај рецепт за припрему лососа је идеалан начин да и ову намирницу уврстите у свој мени!

Фото: Pixabay
Потребно је:
250 г пиринчаних нудли, 600 г филета лососа, кашика сецканог ђумбира, 3 дл павлаке за кување, главица црног лука, 2 чена белог лука, 4 кашике сецканог першуна, 2 кашике уља, со, бибер
За украшавање: свеж першунов лист, 1/2 лимете
Припрема:
Скувајте пиринчане нудле према упутству са паковања. У дубљем тигању загрејте уље и испржите филете лососа, по неколико минута, с обе стране. Ставите их затим у тањир, па у истом тигању пропржите сецкани ђумбир, црни и бели лук.
Долијте павлаку за кување, посолите, загрејте до кључања, вратите филете рибе, поклопите и кувајте 10-15 минута на умереној температури.
На крају умешајте першун, склоните са рингле и послужите уз нудле, украшено першуновим листом и колутовима лимете.
БОНУС ВИДЕО:
ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)