РИЖОТО СА ПЕЧУРКАМА: Кремасти рижото одушевиће и оне избирљиве
Држаће вас дуго ситим, а поједе се у сласт.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 40 г путера
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 600 г печурака
- 1 шоља пиринча
- 1 шоља белог вина
- око пола л супе (може од коцке)
- со
- бибер
- мајчина душица
- 50 г ренданог пармезана
- першун
Припрема:
Путер загрејте са маслиновим уљем, па додајте сецкане лукове. Пропржите док не постане стакласт. Додајте очишћене печурке, затим и прстохват соли, па смањите температуру и пржите уз често мешање. Кад печурке пусте сокове и течност уври, додајте пиринач. Промешајте да се састојци добро сједине, па сипајте вино. Смањите још температуру па полако динстајте, и додајте супу, уз често мешање. Кад добије текстуру рижота посолите и побиберите, па додајте прстохват мајчине душице. На крају, скините са рингле и додајте рендани сир. Добро измешајте, па поспите сецканим першуном. Пријатно!
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)