РУЧАК ЗА ДАНАС: Свињски медаљони у сосу од вина
Не зна се шта је укусније - месо или сос.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 800 г свињског филеа
- 1 глава белог лука
- 150 мл белог вина
- 100 мл бујона (воде)
- свеж першун
Припрема:
Бели лук очисите и пресеците по средини, али не до краја (ченови треба да остану цели). Са меса скините масноћу и исеците шницле дебљине 2 цм. Пропржите месо на загрејаном уљу, па извадите. Ставите лук, кратко пропржите, па вратите месо. Сипајте вино и воду (бујон) и оставите још 5 минута да се крчка. Поспите сецканим першуном.
(Still)
Препоручујемо

ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају
09. 10. 2024. у 12:00

РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39

ПОХОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Овако су овај специјалитет правиле наше баке
07. 10. 2024. у 15:43

(МАПА) ЖЕСТОКЕ БОРБЕ КОД ПОКРОВСКА: Пуца украјинска одбрана, фронт је постао "пакао"
НА ФРОНТУ код Покровска поново се воде жестоке борбе. То подручје постало је епицентар руских напада, а украјински медији и војска описују ситуацију као изузетно тешка.
14. 05. 2025. у 08:43

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русију ће на преговорима у Истанбулу представљати ова два званичника
ВИСОКИ бивши званичник Кремља, који је желео да остане анониман због осетљивости теме, рекао је да ће Русију на предстојећим преговорима у Истанбулу представљати министар спољних послова Сергеј Лавров и саветник председника за спољну политику, Јуриј Ушаков, објавио је лист Вашингтон пост.
14. 05. 2025. у 09:19

"ЈА НЕ МОГУ ДА НАСТАВИМ БЕЗ ТЕБЕ" Потресна објава Наташе Нинковић: "Ово је најусамљенији дан мог живота" (ФОТО)
НЕМА дана кад не мисли на своју мајку...
14. 05. 2025. у 11:32
Коментари (0)