РУЧАК ЗА ДАНАС: Свињски медаљони у сосу од вина
Не зна се шта је укусније - месо или сос.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 800 г свињског филеа
- 1 глава белог лука
- 150 мл белог вина
- 100 мл бујона (воде)
- свеж першун
Припрема:
Бели лук очисите и пресеците по средини, али не до краја (ченови треба да остану цели). Са меса скините масноћу и исеците шницле дебљине 2 цм. Пропржите месо на загрејаном уљу, па извадите. Ставите лук, кратко пропржите, па вратите месо. Сипајте вино и воду (бујон) и оставите још 5 минута да се крчка. Поспите сецканим першуном.
(Still)
Препоручујемо

ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају
09. 10. 2024. у 12:00

РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39

ПОХОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Овако су овај специјалитет правиле наше баке
07. 10. 2024. у 15:43

ХРВАТСКА ПОСЛАЛА НОТУ ЦРНОЈ ГОРИ: Вратите Хрватима имовину у Тивту и Доброти
ХРВАТСКА је послала Црној Гори дипломатску ноту, тражећи од ње да врати имовину припадницима хрватске мањине у градовима Тиват и Доброта, пренели су хрватски медији.
09. 10. 2025. у 08:02

БРИТАНЦИ У СТРАХУ: "Испливали тајни документи, Путин планира нуклеарни напад на 32 локације у Европи"
КАКО страхови од претње коју Русија представља европској безбедности настављају да расту, забринутост због ширег конфликта и нуклеарног оружја и даље тиња. Владимир Путин редовно маше "нуклеарним сабљама" од како је Русија у фебруару 2022. напала Украјину, упозоравајући Запад због његове подршке Кијеву, пише британски Express.
08. 10. 2025. у 07:55

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)