РУЧАК ЗА ДАНАС: Свињски медаљони у сосу од вина
Не зна се шта је укусније - месо или сос.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 800 г свињског филеа
- 1 глава белог лука
- 150 мл белог вина
- 100 мл бујона (воде)
- свеж першун
Припрема:
Бели лук очисите и пресеците по средини, али не до краја (ченови треба да остану цели). Са меса скините масноћу и исеците шницле дебљине 2 цм. Пропржите месо на загрејаном уљу, па извадите. Ставите лук, кратко пропржите, па вратите месо. Сипајте вино и воду (бујон) и оставите још 5 минута да се крчка. Поспите сецканим першуном.
(Still)
Препоручујемо

ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају
09. 10. 2024. у 12:00

РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39

ПОХОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Овако су овај специјалитет правиле наше баке
07. 10. 2024. у 15:43

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)