РУЧАК ЗА ДАНАС: Свињски медаљони у сосу од вина

Новости онлине

12. 10. 2024. у 09:00

Не зна се шта је укусније - месо или сос.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Свињски медаљони у сосу од вина

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г свињског филеа
  • 1 глава белог лука
  • 150 мл белог вина
  • 100 мл бујона (воде)
  • свеж першун

Припрема:

Бели лук очисите и пресеците по средини, али не до краја (ченови треба да остану цели). Са меса скините масноћу и исеците шницле дебљине 2 цм. Пропржите месо на загрејаном уљу, па извадите. Ставите лук, кратко пропржите, па вратите месо. Сипајте вино и воду (бујон) и оставите још 5 минута да се крчка. Поспите сецканим першуном.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу