БОГАТОГ УКУСА И СОЧАН: Као у Грчкој - запечени пасуљ са парадајзом, блитвом и ориганом, ручак на мало другачији начин

Новости онлине

01. 11. 2024. у 09:00

ЗАПЕЧЕНИ пасуљ се на грчки начин прави са парадајзом, блитвом и ориганом, те је врло богатог укуса и сочан.

БОГАТОГ УКУСА И СОЧАН: Као у Грчкој - запечени пасуљ са парадајзом, блитвом и ориганом, ручак на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • ½ црвеног лука, танко исеченог
  • 400 г сецканог парадајза
  • 1 кашика меда
  • 1 мала црвена љута папричица, очишћена од семена и ситно исецкана
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • ½ кашичице паприке
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 400 г пасуља из конзерве, оцеђеног и испраног
  • 150 г блитве или спанаћа, грубо исецканог
  • 10 г свежег першуна, ситно исецканог

Припрема:

За запечени пасуљ прво загрејте рерну на 200 С / 180 С са вентилатором. Загрејте уље у великој ватросталној посуди на средњој ватри. Додајте лук и зачините сољу и бибером. Пржите 2-3 минута док не омекша.

Додајте парадајз, мед, љуту паприку, цимет, паприку и оригано. Крчкајте неколико минута. Умешајте пасуљ и зеље. Убаците у рерну и пеците 20 минута док ивице не порумене. Поспите першуном и сервирајте.

(stvar ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Kriptovaluta Solaxy (SOLX) raste dok Solanin Layer 2 ulazi na DEX berze, a uskoro sledi i listiranje na velikim centralizovanim berzama