БОГАТОГ УКУСА И СОЧАН: Као у Грчкој - запечени пасуљ са парадајзом, блитвом и ориганом, ручак на мало другачији начин

Новости онлине

01. 11. 2024. у 09:00

ЗАПЕЧЕНИ пасуљ се на грчки начин прави са парадајзом, блитвом и ориганом, те је врло богатог укуса и сочан.

БОГАТОГ УКУСА И СОЧАН: Као у Грчкој - запечени пасуљ са парадајзом, блитвом и ориганом, ручак на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • ½ црвеног лука, танко исеченог
  • 400 г сецканог парадајза
  • 1 кашика меда
  • 1 мала црвена љута папричица, очишћена од семена и ситно исецкана
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • ½ кашичице паприке
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 400 г пасуља из конзерве, оцеђеног и испраног
  • 150 г блитве или спанаћа, грубо исецканог
  • 10 г свежег першуна, ситно исецканог

Припрема:

За запечени пасуљ прво загрејте рерну на 200 С / 180 С са вентилатором. Загрејте уље у великој ватросталној посуди на средњој ватри. Додајте лук и зачините сољу и бибером. Пржите 2-3 минута док не омекша.

Додајте парадајз, мед, љуту паприку, цимет, паприку и оригано. Крчкајте неколико минута. Умешајте пасуљ и зеље. Убаците у рерну и пеците 20 минута док ивице не порумене. Поспите першуном и сервирајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Неће моћи тако ако ја победим, платиће високу цену

ТРАМП ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Неће моћи тако ако ја победим, платиће високу цену

КАДНИДАТ за председника САД-а Доналд Трамп наставио је са својом предизборном кампањом, а овај пут тема су биле тарифе које Трамп планира да уведе ако победи на изборима заказаним за 5. новембар.

30. 10. 2024. у 14:20

ОД ТОГ БРАКА НЕМА НИШТА Потез српског младожење посвађао Интернет! За згражавање или за похвале? (ВИДЕО)

"ОД ТОГ БРАКА НЕМА НИШТА" Потез српског младожење посвађао Интернет! За згражавање или за похвале? (ВИДЕО)

ЈЕДАН младожења је током церемоније венчања у Србији покушао да буде занимљив па је одлучио да направи "шаљиви" потез, оставивши младу саму испред матичарке у тренутку када му је постављено чувено питање "да ли жели да ступи у брак".

31. 10. 2024. у 13:28

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЧУВЕНИ ЗВЕРКА? Многи кажу да не личи на себе, а његова каријера је кренула низбрдо због оптужби за силовање (ФОТО)