ЈОШ НИЈЕ КАСНО ДА ЈЕ СПРЕМИТЕ ЗА НОВОГОДИШЊУ ВЕЧЕРУ: Сласна ролована свињска плећка, месо се лепи за прсте
Сласно и сочно јело за праве гурмане и оне избирљиве, а савршено за новогодишње празнике.
![ЈОШ НИЈЕ КАСНО ДА ЈЕ СПРЕМИТЕ ЗА НОВОГОДИШЊУ ВЕЧЕРУ: Сласна ролована свињска плећка, месо се лепи за прсте ЈОШ НИЈЕ КАСНО ДА ЈЕ СПРЕМИТЕ ЗА НОВОГОДИШЊУ ВЕЧЕРУ: Сласна ролована свињска плећка, месо се лепи за прсте](/data/images/2024-12-30/559501_shutterstock-1303492780_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,5 кг свињске плећке без кости
- 200 г димљене сланине
- 10 краставчића
- главица белог лука
- 200 г ајвара
- 50 мл уља
- чаша белог вина
Припрема:
Месо расеците напола, растањите тучком, посолите, побиберите, премажите уљем и сенфом, а потом натрљајте ченовима белог лука. Сланину и сир исеците на танке режњеве, краставчиће на колутове, па их поређајте по месу које сте премазали ајваром, уролајте га и завежите. Прелијте месо остатком уља и чашом белог вина. Ставите у тепсију, затворите фолијом и пеците око два сата на 180 степени. Извадите из рерне, месо окрените, опет затворите фолијом и вратите у рерну на још сат времена. Десетак минута пре завршетка печења скините фолију и месо запеците да добије фину корицу. Исеците на танке режњеве и послужите.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ ПИЛЕТИНУ: Народно веровање - Спремите ову храну, донеће вам срећу и благостање у новој години НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ ПИЛЕТИНУ: Народно веровање - Спремите ову храну, донеће вам срећу и благостање у новој години](/data/images/2024-12-27/558886_shutterstock-447101227_t.jpg?time=1735546790)
НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ ПИЛЕТИНУ: Народно веровање - Спремите ову храну, донеће вам срећу и благостање у новој години
30. 12. 2024. у 09:00Новости онлине
![СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Бела чорба, класик који не пролази СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Бела чорба, класик који не пролази](/data/images/2024-02-18/453748_shutterstock-229958407_t.jpg?time=1735560727)
СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Бела чорба, класик који не пролази
30. 12. 2024. у 13:00Новости онлине
![ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу](/data/images/2024-12-27/558760_shutterstock-2520191057_t.jpg?time=1735433553)
ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу
29. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
![ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса](/data/images/2024-12-26/558566_shutterstock-1546809386_t.jpg?time=1735433523)
ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса
29. 12. 2024. у 09:00Новости онлине
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)