ЈОШ НИЈЕ КАСНО ДА ЈЕ СПРЕМИТЕ ЗА НОВОГОДИШЊУ ВЕЧЕРУ: Сласна ролована свињска плећка, месо се лепи за прсте
Сласно и сочно јело за праве гурмане и оне избирљиве, а савршено за новогодишње празнике.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,5 кг свињске плећке без кости
- 200 г димљене сланине
- 10 краставчића
- главица белог лука
- 200 г ајвара
- 50 мл уља
- чаша белог вина
Припрема:
Месо расеците напола, растањите тучком, посолите, побиберите, премажите уљем и сенфом, а потом натрљајте ченовима белог лука. Сланину и сир исеците на танке режњеве, краставчиће на колутове, па их поређајте по месу које сте премазали ајваром, уролајте га и завежите. Прелијте месо остатком уља и чашом белог вина. Ставите у тепсију, затворите фолијом и пеците око два сата на 180 степени. Извадите из рерне, месо окрените, опет затворите фолијом и вратите у рерну на још сат времена. Десетак минута пре завршетка печења скините фолију и месо запеците да добије фину корицу. Исеците на танке режњеве и послужите.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ ПИЛЕТИНУ: Народно веровање - Спремите ову храну, донеће вам срећу и благостање у новој години
30. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Бела чорба, класик који не пролази
30. 12. 2024. у 13:00Новости онлине

ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу
29. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса
29. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)