СА БЕШАМЕЛОМ И ПЕЧУРКАМА: Вегетаријански крокети, нећете престати да их једете
Вреди мало се помучити око припреме ових крокета јер је укус невероватан, и просто маме да их једете још!

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 100 г шампињона
- 400 г кромпира
- 100 г шаргарепе
- 100 г целера
- 100 г грашка
- 1-2 кашике презли
- со, бибер
- уље

Foto: Shutterstock
За бешамел сос:
- 50 г маслаца
- 50 г глатког брашна
- 250 мл млека
- јаје
- 2 кашике ренданог пармезана
- млевени мускатни орашчић
За панирање:
- 2 јаја
- 50 г глатког брашна
- 50 г презли
Припрема крокета са бешамелом и печуркама
Кромпир скувајте у љусци, па га ољуштите и испасирајте. Очишћену шаргарепу, целер и грашак скувајте у мало слане воде, оцедите и уситните. Припремите густи бешамел сос на следећи начин: на загрејаном маслацу пропржите брашно, мешајући све време, умешајте млеко и кратко прокувајте. Пустите да се мало охлади па умешајте јаје, пармезан и мускатни орашчић. Додајте опране, очишћене и добро оцеђене шампињоне, које сте претходно ситно исецкали, кромпир, поврће и презле. Према потреби посолите, побиберите и добро промешајте. Од добијене смесе рукама обликујте крокете па их уваљајте у брашно, умућена јаја и презле. Испржите их на загрејаном уљу с обе стране, док не порумене.
Препоручујемо

САЛАТА ОД ЈАЈА: Одлична као прилог, а може бити и укусан оброк
24. 04. 2025. у 13:00

ХРСКАВА ЈАЈА СА СЛАНИНИЦОМ: Идеалан начин да их искористите после Ускрса
23. 04. 2025. у 07:00

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

"СЛАГАЛИЦА" ОВО НЕ ПАМТИ: Такмичар од беса полупао тастер
КВИЗ "Слагалица" ретко има несвакидашње ситуације током емитовања, али се необични тренуци дешавају, као и у сваком програму уживо.
29. 06. 2025. у 14:51
Коментари (0)