СА БЕШАМЕЛОМ И ПЕЧУРКАМА: Вегетаријански крокети, нећете престати да их једете

Бојана Јовановић

25. 04. 2025. у 11:30

Вреди мало се помучити око припреме ових крокета јер је укус невероватан, и просто маме да их једете још!

СА БЕШАМЕЛОМ И ПЕЧУРКАМА: Вегетаријански крокети, нећете престати да их једете

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 100 г шампињона

- 400 г кромпира

- 100 г шаргарепе

- 100 г целера

- 100 г грашка

- 1-2 кашике презли

- со, бибер

- уље

Foto: Shutterstock

 

За бешамел сос:

- 50 г маслаца

- 50 г глатког брашна

- 250 мл млека

- јаје

- 2 кашике ренданог пармезана

- млевени мускатни орашчић

За панирање:

- 2 јаја

- 50 г глатког брашна

- 50 г презли

Припрема крокета са бешамелом и печуркама

Кромпир скувајте у љусци, па га ољуштите и испасирајте. Очишћену шаргарепу, целер и грашак скувајте у мало слане воде, оцедите и уситните. Припремите густи бешамел сос на следећи начин: на загрејаном маслацу пропржите брашно, мешајући све време, умешајте млеко и кратко прокувајте. Пустите да се мало охлади па умешајте јаје, пармезан и мускатни орашчић. Додајте опране, очишћене и добро оцеђене шампињоне, које сте претходно ситно исецкали, кромпир, поврће и презле. Према потреби посолите, побиберите и добро промешајте. Од добијене смесе рукама обликујте крокете па их уваљајте у брашно, умућена јаја и презле. Испржите их на загрејаном уљу с обе стране, док не порумене.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВЕЋИ БОНУС ЗА ОНЛИНЕ КЛАЂЕЊЕ - САСТАВИ ТИКЕТ БЕСПЛАТНО