КАО У ИНОСТРАНСТВУ: Пилетина на италијански начин
Тестенина, вино, пармезан, пилеће месо... Све у овом јелу мирише на Медитеран, а лагано је за спремање, али и варење!

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 250 г пилећег белог меса исецканог на коцке
- 400 г тестенине по жељи
- 200 мл белог вина
- 300 мл павлаке за кување
- 100 г димљене сланине
- 2-3 чена белог лука
- пармезан
- мало броколија, по жељи
- прстохват коријандера
- со, бибер
Обарите тестенину тако да буде средње, а не превише кувана. У дубљем тигању пропржите пилетину и додајте на што ситније коцкице исецкану сланину. Након 20 минута прелијте павлаком и додајте изгњечене ченове белог лука и коријандер. Динстајте на тихој ватри минут-два, па додајте вино, броколи и наставите поступак припреме још неколико минута. Затим зачините по укусу, па тако добијеним сосом прелијте готову, оцеђену тестенину. На врх сваке порције приликом сервирања нарендајте пармезан. Служите топло, идеално би било уз чашу добро охлађеног белог вина.

ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ ДОЛАЗЕ НАДОМАК СРБИЈЕ?! Нове информације о месту сусрета двојице лидера
ВИШИ званичник у администрацији америчког председника Доналда Трампа рекао је да би састанак руског и украјинског председника Владимира Путина и Володимира Зеленског могао да се одржи у Мађарској, преноси Ројтерс.
19. 08. 2025. у 11:18

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ИЗ СВИХ УГЛОВА: 32 године млађа жена нашег глумца се скинула у бикини (ФОТО)
МАРИЈА је објавила читав низ фотографија. Она је позирала у бикинију и фотографисала се из свих могућих углова.
18. 08. 2025. у 22:13
Коментари (0)