КАО У ИНОСТРАНСТВУ: Пилетина на италијански начин

Бојана Јовановић

08. 05. 2025. у 18:43

Тестенина, вино, пармезан, пилеће месо... Све у овом јелу мирише на Медитеран, а лагано је за спремање, али и варење!

КАО У ИНОСТРАНСТВУ: Пилетина на италијански начин

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 250 г пилећег белог меса исецканог на коцке

- 400 г тестенине по жељи

- 200 мл белог вина

- 300 мл павлаке за кување

- 100 г димљене сланине

- 2-3 чена белог лука

- пармезан

- мало броколија, по жељи

- прстохват коријандера

- со, бибер

Обарите тестенину тако да буде средње, а не превише кувана. У дубљем тигању пропржите пилетину и додајте на што ситније коцкице исецкану сланину. Након 20 минута прелијте павлаком и додајте изгњечене ченове белог лука и коријандер. Динстајте на тихој ватри минут-два, па додајте вино, броколи и наставите поступак припреме још неколико минута. Затим зачините по укусу, па тако добијеним сосом прелијте готову, оцеђену тестенину. На врх сваке порције приликом сервирања нарендајте пармезан. Служите топло, идеално би било уз чашу добро охлађеног белог вина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година (ФОТО)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)

ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.

23. 05. 2025. у 18:06

Коментари (0)

ШЕШЕЉ ОБЈАСНИО СВЕ: Шта је циљ француско-немачког нон-пејпера?