КАО У ИНОСТРАНСТВУ: Пилетина на италијански начин
Тестенина, вино, пармезан, пилеће месо... Све у овом јелу мирише на Медитеран, а лагано је за спремање, али и варење!
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 250 г пилећег белог меса исецканог на коцке
- 400 г тестенине по жељи
- 200 мл белог вина
- 300 мл павлаке за кување
- 100 г димљене сланине
- 2-3 чена белог лука
- пармезан
- мало броколија, по жељи
- прстохват коријандера
- со, бибер
Обарите тестенину тако да буде средње, а не превише кувана. У дубљем тигању пропржите пилетину и додајте на што ситније коцкице исецкану сланину. Након 20 минута прелијте павлаком и додајте изгњечене ченове белог лука и коријандер. Динстајте на тихој ватри минут-два, па додајте вино, броколи и наставите поступак припреме још неколико минута. Затим зачините по укусу, па тако добијеним сосом прелијте готову, оцеђену тестенину. На врх сваке порције приликом сервирања нарендајте пармезан. Служите топло, идеално би било уз чашу добро охлађеног белог вина.
Препоручујемо
ПОСНИ ХЕЉДИНИ УШТИПЦИ: Здрави, укусни и једноставни за припрему!
25. 12. 2025. у 07:00
БУГАРСКЕ РУЖИЦЕ: Нежне, слатке и неодољиве - Колач који ћете обожавати!
24. 12. 2025. у 17:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)