КАО У ИНОСТРАНСТВУ: Пилетина на италијански начин
Тестенина, вино, пармезан, пилеће месо... Све у овом јелу мирише на Медитеран, а лагано је за спремање, али и варење!

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 250 г пилећег белог меса исецканог на коцке
- 400 г тестенине по жељи
- 200 мл белог вина
- 300 мл павлаке за кување
- 100 г димљене сланине
- 2-3 чена белог лука
- пармезан
- мало броколија, по жељи
- прстохват коријандера
- со, бибер
Обарите тестенину тако да буде средње, а не превише кувана. У дубљем тигању пропржите пилетину и додајте на што ситније коцкице исецкану сланину. Након 20 минута прелијте павлаком и додајте изгњечене ченове белог лука и коријандер. Динстајте на тихој ватри минут-два, па додајте вино, броколи и наставите поступак припреме још неколико минута. Затим зачините по укусу, па тако добијеним сосом прелијте готову, оцеђену тестенину. На врх сваке порције приликом сервирања нарендајте пармезан. Служите топло, идеално би било уз чашу добро охлађеног белог вина.

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)