СВИЊСКИ ФИЛЕ У СОСУ ОД ПЕЧУРАКА: Рецепт за сочно месо и кремасти сос
Ово јело је прави домаћи класик – сочни свињски филе сервиран у мирисном сосу од печурака. Нежно месо и кремасти сос стварају савршену комбинацију, савршену и за породичну вечеру и за елегантну вечеру.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 600 гр свињског филеа
- 300 гр печурака
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 200 мл павлаке (30%)
- 150 мл поврћне или пилеће чорбе
- 2 кашике путера
- 2 кашике уља
- 1 кашичица сенфа
- со и бибер по укусу
- свежи першун за посипање
Припрема:
Скините кожу са свињског филеа и исеците га на кришке дебљине приближно 2 цм. Зачините сољу и бибером. Загрејте уље и путер у тигању и пропржите свињски филе са обе стране док не порумени (око 2-3 минута са сваке стране). Пребаците на тањир. У истом тигању пропржите ситно сецкани црни и бели лук. Додајте исечене печурке и динстајте док вода не испари и не порумени. Додајте чорбу, павлаку и сенф, добро мешајући. Кувајте неколико минута док се сос не згусне. Вратите запечене свињске филе у тигањ, покријте и крчкајте на лаганој ватри 10-12 минута, док филе не постану сочни и мекани. Поспите свежим першуном и послужите са кромпиром или пиринчем.
Пријатно!
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
СПАВА ПОРЕД ВЦ ШОЉЕ БЕЗ ПОКЛОПЦА Хаос у затвору где је Саркози, вичу му: "Осветићемо Гадафија!" Посебан третман за бившег председника
"СВИ затвореници праве буку, вичу, лупају по зидовима..."
22. 10. 2025. у 15:32
Коментари (0)