ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Једноставна пропрема за посан ручак
У воду ставите очишћену рибу и ловоров лист. Кад се добро скува, проспите воду и оставите да се прохлади. У литар воде сипајте додатак за рибљу чорбу, биљни зачин и млевени бибер, па оставите са стране.

Foto: Shutterstock
Повремено мешајте да се не би створиле грудвице. На мало уља продинстајте исецкани црни лук, за то време изрендајте шаргарепу, целер, першун и пашканат, све састојке додајте у динстани лук, па наставите да динстате уз повремено доливање воде.
У поврће додајте скувану рибу и динстајте заједно још 10 минута. На крају, сипајте 4 литре воде и растворен додатак за рибљу чорбу. Прокувајте на јачој температури, а кад проври смањите ватру и кувајте још неко време.
Потребно је:
- 700-800 г ослића
- 2-3 листа ловора
- мало уља
- 2-3 главице црног лука
- шаргарепа
- першун
- целер
- пашканат
- две кесице додатка за рибљу чорбу
- кашика биљног зачина
- 1/2 кашичице бибера

ЈЕДНА ОД НАЈБЛИЖИХ ТРАМПОВИХ САРАДНИЦА ШОКИРАЛА: Ванземаљци постоје, поделићемо истину са народом
ДИРЕКТОРКА националне обавештајне службе (ДНИ) Тулси Габард рекла је да верује у постојање ванземаљаца, али је истакла да мора да буде "опрезна" у вези с оним што износи у јавност, будући да има приступ великом броју поверљивих информација.
06. 08. 2025. у 17:35

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

ИМАО 609 КГ, ДАНАС 68: Невероватно КАКО сад изгледа некад најтежи тинејџер света и други најтежи човек у историји (ФОТО)
ПРЕ више од десет година, име Калид Бин Мохсен Шари из Саудијске Арабије обишло је свет када је постао познат као најдебљи тинејџер на планети, а уједно и други најтежи човек свих времена.
09. 08. 2025. у 12:33
Коментари (0)