БРЗА САЛАТА - ГОТОВА ЗА 5 МИНУТА: Идеална за оне који су решили да смршају
Рецепт за посну салату на води је погодан за сваког, јер је пуна витамина и лако се вари, а укус је феноменалан. У току је Госпојински пост, те вам доносимо рецепт за једну врло брзу, а неодољиво укусну вечеру. Наиме, прави се муњевитом брзином, садржи веома здраве намирнице и можете да је једете без гриже савести!
Састојци:
- 1 главица путерице салате,
- 1 главица ендивије,
- 1 главица љубичасте салате,
- 1 веза ротквица,
- 2 веће шаргарепе,
- 1 већа кисела јабука,
- ½ лимуна
- со
Припрема:
Обрадите салату, тако да добијете мање главице. Све 3 врсте салате које смо претходно навели, исеците крупније. На све то додајте шаргарепу, али коју сте претходно изрендали. Исеците ротквице на крупније листиће, а онда их и убаците у салату. Јабуке ћете додати у њу, тако што ћете их изрендати.
Након што је промешате и посолите, додајте сок од пола лимуна. Врло једноставна и брза, а укусна салата, готова је за само неколико минута и спремна за сервирање.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)