МОЖЕ ДА СЕ ЈЕДЕ КАО ГЛАВНИ ОБРОК: Направите чорбу од поврћа и говедине, припрема се за мање од сат времена
Најукуснија чорба, савршен спој поврћа и меса.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашичице маслиновог уља
- 60 г лука ситно исеченог на коцкице
- 2 шаргарепе ољуштене, исечене на коцкице
- 2 стабљике целера на танко исечене
- 250 г млевене говедине
- 1 1/2 кашичица белог лука у праху
- со и бибер по укусу
- 425 г парадајза исеченог на коцкице
- 230 мл парадајз соса
- 1 кашичица мешавине сувих зачина
- 750 мл говеђег бујона
- 90 г резанаца
- 60 г смрзнутог кукуруза
- 60 г смрзнутог зеленог пасуља
- 2 кашике свежег першуновог листа исецканог
Припрема:
Загрејте маслиново уље у великом лонцу на средње јакој ватри. Додајте лук, шаргарепу и целер у лонац. Динстајте 5-6 минута или док не омекша. Додајте млевену говедину у шерпу и зачините сољу и бибером по укусу.
Динстајте, ломећи месо кашиком, док не порумени. Додајте бели лук и пржите још 30 секунди. Додајте парадајз, парадајз сос, мешавину сувих зачина, говеђи бујон, резанце, кукуруз и пасуљ у лонац и оставите да прокључа. Кувајте 10-12 минута или док резанци не омекшају. Пробајте, посолите и побиберите по жељи. Поспите першуном и сервирајте.
(stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ЧОРБА НА СВЕТУ: Ако желите да смршате једите је 2 пута недељно
09. 06. 2024. у 07:00

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)