ИСТО, А ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ: Кромпир салата на грчки начин
Грци кромпир салату праве на сличан начин као ми, а оно што је издваја је прелив.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1,3 кг младог кромпира
- 1 мањи љубичасти лук
- 3 млада лука
- 1 веза першуна
- 1 веза мирођије
- 100 г маслина
За прелив:
- 1/4 шоље винског сирћета
- 2 кашичице сенфа
- 1,5 кашичица оригана
- 2 чена белог лука
- 1,5 кашичица соли
- 1/4 кашичице бибера
- 1/2 шоље маслиновог уља
Припрема:
Добро оперите кромпир и ставите га у шерпу. Затим прелијте водом и посолите. Кувајте док кромпир не омекша. За млади кромпир није потребно пуно времена. У посуди помешајте сирће, сенф, оригано, бели лук, со и бибер. Полако сипајте маслиново уље, па све лепо промешајте да се састојци добро сједине. Процедите кромпир и оставите да се охлади у цедиљци. Исеците кромпир на половине и ставите га у посуду у којој ћете служити салату. Додајте сецкани љубичасти лук, као и млади лук, першун, мирођију и маслине. Све лепо промешајте, па сипајте прелив и поново промешајте. Ако је потребно, зачините још мало.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)