ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА И ПИЛЕТИНЕ: Освежавајућа и лагана чорбица, савршена за вреле летње дане

Новости онлине

28. 06. 2024. у 13:00

ЗА данашњи ручак предлажемо вам потаж од тиквица и пилетине. Осим што је здрав, веома се брзо и лако спрема.

ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА И ПИЛЕТИНЕ: Освежавајућа и лагана чорбица, савршена за вреле летње дане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 тиквице
  • 150 г пилећег меса
  • 1 главица црног лука
  • 1 штап целера
  • 1 кашичица сувог босиљка
  • 2 чена белог лука
  • пола везе мирођије
  • мало маслиновог уља
  • мало воде
  • со
  • бибер

Припрема:

Црни лук исеците на ситније комаде па издинстајте на маслиновом уљу. Када он промени боју, убаците ољуштене и ситно исецкане тиквице и штап целера.

Ставите пилетину да кувате, али јој не треба пуно времена. Када је готова, оцедите је и оставите са стране.

Пустите да и оне мало промене боју, па онда додајте ситно сецкани бели лук. Сипајте пола шоље воде у којој се кувала пилетина, али немојте претеривати и сипати више, јер су тиквице пуне воде па ће и оне да пусте.

После 15 до 20 минута тиквице ће бити готове, па склоните шерпу са рингле, зачините и можете штапним миксером уситнити или вадити састојке, као и пилетину, и изблендати у блендеру. Када се састојци сједине и уситне, онда вратите све у шерпу па додајте исецкану мирођију, а по жељи можете додати и куркуму ако волите и спремно је за сервирање.

(Ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ У ЧУДУ: Шешељ објаснио шта му фали, а у студију прави хаос (ВИДЕО)