КРЕМ СУПА ОД КРОМПИРА СА СЛАНИНОМ: Испробајте овај једноставан рецепт за укусну чорбу
Окрепљујућа домаћа крем супа од кромпира је богата поврћем, мало пропржена сланина јој даје фину арому. Одлична за ручак или лагану вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 6 трака сланине, исечене на коцкице
- 380 г ољуштеног кромпира, исеченог на коцкице
- 1 мала шаргарепа, нарендана
- 60 г сецканог лука
- 1 кашика сушеног першуна
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1 кашика исецканог целера
- 400 мл пилећег бујона
- 3 кашике вишенаменског брашна
- 380 мл млека
- 230 г топљеног сира, исеченог на коцкице
- 2 млада лука, танко насецкана
Припрема:
У великом тигању пржите сланину на средњој ватри док не постане хрскава, повремено мешајући. Додајте кромпир, лук, целер, зачине и бујон и пустите да прокључа. Смањите топлоту и динстајте поклопљено, док кромпир не омекша, 10-15 минута.
Умешајте брашно и млеко док не смеса не постане глатка. Пустите да прокључа, стално мешајући, па наставите да кувате и мешате док се не згусне, око 2 минута. Умешајте сир док се не растопи. По жељи сервирајте са младим луком.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)