ОБРОК САЛАТА ОД МЛАДОГ КРОМПИРА И СЛАНИНЕ: Нећете моћи да јој одолите
Оброк салата од младог кромпира и сланине се сервира топла, уз додатак маслиновог уља и мајонеза.
Састојци:
- 1 кг младог кромпира, пресеченог на пола
- 6 великих кришки сланине
- 1 црвени лук, ситно исецкан
- 6 кашика јабуковог сирћета
- 3 кашике воде
- 2 кашике маслиновог уље
- 2 кашике мајонеза
- 1 кашика сенфа
- 1 кашичица шећера
- со и бибер по укусу
- 4 млада лука, насецкана на колутове
Припрема:
У великој шерпи прелијте млади кромпир водом и зачините сољу. Ставите на шпорет да проври и кувајте, 15 до 20 минута. Оцедите и оставите да се мало охлади пре него што га пребаците у велику чинију за сервирање.
У тигању на средњој ватри пржите сланину док не постане хрскава, око 8 минута. Оставите око 2 кашике масти у тигању, а сланину пребаците у тањир обложен папирним убрусом, да се оцеди. Додајте црвени лук и пржите на средњој ватри док не почне да омекшава, око 3 минута. Умешајте јабуково сирће, воду, маслиново уље, мајонез, сенф и шећер. Оставите да смеса проври, а затим искључите ватру и зачините сољу и бибером.
Умешајте млади лук и постепено сипајте мешавину преко кромпира. Измрвите сланину преко свега, промешајте и сервирајте топло.
За оброк салату можете да користите и обичан кромпир и црвени лук, у случају да немате млади.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА СА ГАМБОРИМА И МАНГОМ: Фантастична салата која ће вас одушевити укусом
05. 07. 2024. у 07:17
ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане
08. 07. 2024. у 10:00
ХАВАЈСКА САЛАТА: Тако једноставна, а тако савршена, ретко ко јој може одолети...
03. 07. 2024. у 16:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)