ОБРОК САЛАТА ОД МЛАДОГ КРОМПИРА И СЛАНИНЕ: Нећете моћи да јој одолите

Новости онлине

08. 07. 2024. у 15:00

Оброк салата од младог кромпира и сланине се сервира топла, уз додатак маслиновог уља и мајонеза.

ОБРОК САЛАТА ОД МЛАДОГ КРОМПИРА И СЛАНИНЕ: Нећете моћи да јој одолите

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг младог кромпира, пресеченог на пола
  • 6 великих кришки сланине
  • 1 црвени лук, ситно исецкан
  • 6 кашика јабуковог сирћета
  • 3 кашике воде
  • 2 кашике маслиновог уље
  • 2 кашике мајонеза
  • 1 кашика сенфа
  • 1 кашичица шећера
  • со и бибер по укусу
  • 4 млада лука, насецкана на колутове

Припрема:

У великој шерпи прелијте млади кромпир водом и зачините сољу. Ставите на шпорет да проври и кувајте, 15 до 20 минута. Оцедите и оставите да се мало охлади пре него што га пребаците у велику чинију за сервирање.

У тигању на средњој ватри пржите сланину док не постане хрскава, око 8 минута. Оставите око 2 кашике масти у тигању, а сланину пребаците у тањир обложен папирним убрусом, да се оцеди. Додајте црвени лук и пржите на средњој ватри док не почне да омекшава, око 3 минута. Умешајте јабуково сирће, воду, маслиново уље, мајонез, сенф и шећер. Оставите да смеса проври, а затим искључите ватру и зачините сољу и бибером.

Умешајте млади лук и постепено сипајте мешавину преко кромпира. Измрвите сланину преко свега, промешајте и сервирајте топло.

За оброк салату можете да користите и обичан кромпир и црвени лук, у случају да немате млади. 

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду