РЕЦЕПТ ЗА УКИСЕЉЕНЕ ТИКВИЦЕ: Најбољи рецепт за киселе тиквице
Ако желите да пробате нешто необично и веома укусно, онда је овај рецепт за укисељен тиквице баш за вас! Од тиквица можете да припремате разноврсна јела, а ми предлажемо да их служите за прилог или као салату.
Састојци:
- 2 тиквице
- 1/2 кашичице шећера
- 1 кашичица соли
- 1 чен белог лука
- парченце ђумбира
- 1/3 кашичице бибера
- 1 кашичица слатке паприке
- 1 кашика јабуковог сирћета
- 3-4 кашике уља
- 1 кашика сенфа
- 3 кашике вреле воде
- 1 веза мирођије
Припрема:
Тиквице добро оперите, па исеците на колутове. Ставите их у кесу за печење. У посуди помешајте рендани бели лук и ђумбир, со, бибер, шећер, слатку паприку, сирће, уље, сенф и врелу воду. Добро промешајте, па прелијте тиквице. Додајте сецкану мируђију и затворите кесу и добро протресите. Ставите кесу 20 минута у фрижидер и онда можете да сервирате.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КУПУС САЛАТА КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Једноставан рецепт који ће вас одушевити
25. 07. 2024. у 17:16
САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк
24. 07. 2024. у 10:22
САЛАТА СА ГАМБОРИМА И МАНГОМ: Фантастична салата која ће вас одушевити укусом
05. 07. 2024. у 07:17
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)