РЕЦЕПТ ЗА УКИСЕЉЕНЕ ТИКВИЦЕ: Најбољи рецепт за киселе тиквице
Ако желите да пробате нешто необично и веома укусно, онда је овај рецепт за укисељен тиквице баш за вас! Од тиквица можете да припремате разноврсна јела, а ми предлажемо да их служите за прилог или као салату.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 тиквице
- 1/2 кашичице шећера
- 1 кашичица соли
- 1 чен белог лука
- парченце ђумбира
- 1/3 кашичице бибера
- 1 кашичица слатке паприке
- 1 кашика јабуковог сирћета
- 3-4 кашике уља
- 1 кашика сенфа
- 3 кашике вреле воде
- 1 веза мирођије
Припрема:
Тиквице добро оперите, па исеците на колутове. Ставите их у кесу за печење. У посуди помешајте рендани бели лук и ђумбир, со, бибер, шећер, слатку паприку, сирће, уље, сенф и врелу воду. Добро промешајте, па прелијте тиквице. Додајте сецкану мируђију и затворите кесу и добро протресите. Ставите кесу 20 минута у фрижидер и онда можете да сервирате.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КУПУС САЛАТА КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Једноставан рецепт који ће вас одушевити
25. 07. 2024. у 17:16

САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк
24. 07. 2024. у 10:22

САЛАТА СА ГАМБОРИМА И МАНГОМ: Фантастична салата која ће вас одушевити укусом
05. 07. 2024. у 07:17

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)