КРЕМАСТА СУСАМ САЛАТА: Савршен прилог за трпезу на Светог Стефана - Прави се за 10 минута, а једе у сласт
Вероватно сте већ чули за лагану и укусну сусам салату, али овај рецепт сигурно нисте пробали. Ако је радије избегавате због мајонеза, добра вест је што он није неопходан, а укус и текстура ће ипак бити божанствени.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г сусама
- 100 г шунке
- 3 кисела краставца
- 500 г ситног сира
- 6 кашика киселе павлаке
- со и бибер по укусу
- першун
Припрема:
Сусам најпре пропржите на тигању (неподмазаном), врло кратко, тек док не добије фину, златну нијансу. Одмах извадите их тигања (како не би наставио да се пржи на врелом дну) и склоните да се хлади.
Ситно исецкајте краставчиће и шунку. Њима додајте ситан сир, а потом и сусам, бибер и со, павлаку и ситно сецкан першун, па промешајте.
Ставите у фрижидер да се добро охлади пре сервирања.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА КИКИРИКИ САЛАТА СА ПЕЧУРКАМА: Припремите је за славску трпезу
17. 12. 2024. у 10:49

ЗАБОРАВИТЕ НА РУСКУ И МИМОЗУ: Чувена румунска салата из рерне, ово свечано предјело украсиће сваку трпезу (ВИДЕО)
19. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
07. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)