САЛАТА ОД ПАТЛИЏАНА И ПАПРИКЕ: Освежавајућа, мирисна и пуна боја
Идеална је и као лагани ручак и као прилог уз месо или рибу, а припрема се једноставно и без дугог чекања.

ФОТО: Novosti
- 800 гр патлииџана
- 1 кашичица соли
- уље (за пржење/печeње)
- 2 паприке разних боја
- шака свежег першуна
Маринада
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике соја соса
- сок од ½ лимуна
- 2 кашичице сусамових семенки
- црни бибер, ½ кашичице млевене црвене паприке
- 1 кашичица шећера
- 3 чена белог лука (уситњена)
Припрема
Патлиџан исеците на траке, посолите, оставите 10–15 мин да пусти воду, затим осушите. Пропржите или пеците на 200 °С око 20 мин. Паприке исеците на траке и такође кратко пропржите или испеците. У чинији помешајте топло поврће са ситно сеченим першуном. У мањој посуди измешајте све састојке за маринаду, прелијте преко поврћа и добро измешајте. Оставите 10–15 мин да се укуси споје и послужите млако или охлађено.
Пријатно!

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ДИРЉИВО: Објављена Халидова преписка са директором клинике (ФОТО)
ПЕВАЧ Халид Бешлић опоравља се након што је завршио у болници због здравствених проблема. Вест о његовој болести забринула је многе обожаваоце и естрадне личности, међу којима је Халид цењен и омиљен, а сада се огласио и заступник у НСРС и директор Универзитетског-клиничког центра РС Владо Ђајић.
19. 09. 2025. у 15:33
Коментари (0)