САЛАТА ОД ПАТЛИЏАНА И ПАПРИКЕ: Освежавајућа, мирисна и пуна боја
Идеална је и као лагани ручак и као прилог уз месо или рибу, а припрема се једноставно и без дугог чекања.
ФОТО: Novosti
- 800 гр патлииџана
- 1 кашичица соли
- уље (за пржење/печeње)
- 2 паприке разних боја
- шака свежег першуна
Маринада
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике соја соса
- сок од ½ лимуна
- 2 кашичице сусамових семенки
- црни бибер, ½ кашичице млевене црвене паприке
- 1 кашичица шећера
- 3 чена белог лука (уситњена)
Припрема
Патлиџан исеците на траке, посолите, оставите 10–15 мин да пусти воду, затим осушите. Пропржите или пеците на 200 °С око 20 мин. Паприке исеците на траке и такође кратко пропржите или испеците. У чинији помешајте топло поврће са ситно сеченим першуном. У мањој посуди измешајте све састојке за маринаду, прелијте преко поврћа и добро измешајте. Оставите 10–15 мин да се укуси споје и послужите млако или охлађено.
Пријатно!
Препоручујемо
РОЛ БАКЛАВА СА МАЛИНАМА И ПЛАЗМОМ: Рецепт за савршену посластицу
19. 11. 2025. у 22:21
ПОСНА ШАРЕНА САЛАТА: Рецепт за салату која буди апетит и за посне дане
19. 11. 2025. у 21:28
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)