САЛАТА ОД ПАТЛИЏАНА И ПАПРИКЕ: Освежавајућа, мирисна и пуна боја
Идеална је и као лагани ручак и као прилог уз месо или рибу, а припрема се једноставно и без дугог чекања.
 
                                                                                    ФОТО: Novosti
 
- 800 гр патлииџана
- 1 кашичица соли
- уље (за пржење/печeње)
- 2 паприке разних боја
- шака свежег першуна
Маринада
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике соја соса
- сок од ½ лимуна
- 2 кашичице сусамових семенки
- црни бибер, ½ кашичице млевене црвене паприке
- 1 кашичица шећера
- 3 чена белог лука (уситњена)
Припрема
Патлиџан исеците на траке, посолите, оставите 10–15 мин да пусти воду, затим осушите. Пропржите или пеците на 200 °С око 20 мин. Паприке исеците на траке и такође кратко пропржите или испеците. У чинији помешајте топло поврће са ситно сеченим першуном. У мањој посуди измешајте све састојке за маринаду, прелијте преко поврћа и добро измешајте. Оставите 10–15 мин да се укуси споје и послужите млако или охлађено.
Пријатно!
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)