ГОВЕЂА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Здрава чорба пуна укуса

Milena Tomasevic

02. 10. 2025. у 17:01

Чорба је једно од оних јела које подсећа на дом, породицу и топлину. Прокељ, шаргарепа и млади кромпир дају свежину и пуноћу укуса, а лагано кувана говедина обезбеђује ситост и снагу. Ова чорба није само оброк, већ и прави загрљај у тањиру.

ГОВЕЂА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Здрава чорба пуна укуса

ФОТО: Novosti

Састојци 

  • 400 гр говедине (исечене на коцкице)
  • 300 гр младог кромпира (цео или на пола)
  • 200 гр прокеља
  • 2 шаргарепе (исечене на колутове)
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 л воде или бујона
  • 1–2 гранчице свежег тимијана или першуна
  • со и бибер по укусу
  • кашика уља

Припрема:

У шерпи на уљу кратко продинстајте ситно сецкан црни и бели лук. Додајте месо, па га лагано пропржите док не добије боју. Налијте водом или бујоном, посолите, побиберите и кувајте око 40 минута на умереној температури. Додајте шаргарепу, кромпир и прокељ. Наставите кување још 20–25 минута, док поврће не омекша. При крају убаците свежи тимијан или першун за арому.

Резултат: Мирисна и хранљива чорба са прокељем која греје душу, а уз парче свежег хлеба постаје комплетан оброк.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗАПАЊЕНА: Не може да верује шта јој је Пољска управо урадила!