ФАНТАСТИЧАН ЗАБОРАВЉЕНИ РЕЦЕПТ: Кох од пиринча омиљена посластица нашег детињства (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

07. 03. 2023. у 09:16

ЈЕДНОСТАВАН рецепт за савршени слаткиш.

ФАНТАСТИЧАН ЗАБОРАВЉЕНИ РЕЦЕПТ: Кох од пиринча омиљена посластица нашег детињства (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Кох од пиринча - Састојци:

3 јајета

200 гр пиринча
50 гр сувог грожђа
коцкица маслаца
шећера по жељи
мало цимета
корица лимуна
200 мл млека
100 мл воде

Кох од пиринча - Припрема:

Пиринач добро опрати и скувати. На шољу пиринча од 200 гр додати 2 шоље млека и шољу воде. Значи 3:1 течности (воде или млека).

У скуван пиринач додати суво грожђе, корица лимуна, шећера по жељи, мало цимета. Јаја умутити, додати мало шећера, па полако додавати у прохлађен пиринач и полако измешати.

Foto: Bakina kuhinja

 

Плех 22 цм пречника подмазати маслацем и посути брашном. Истрести пиринач у плех и поравнати.

Пећи на 200 степени око 50 минута. Сећи прохлађен. Уживајте у дивном десерту фантастичног укуса.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације