ФАНТАСТИЧАН ЗАБОРАВЉЕНИ РЕЦЕПТ: Кох од пиринча омиљена посластица нашег детињства (ФОТО/ВИДЕО)
ЈЕДНОСТАВАН рецепт за савршени слаткиш.
Кох од пиринча - Састојци:
3 јајета
50 гр сувог грожђа
коцкица маслаца
шећера по жељи
мало цимета
корица лимуна
200 мл млека
100 мл воде
Кох од пиринча - Припрема:
Пиринач добро опрати и скувати. На шољу пиринча од 200 гр додати 2 шоље млека и шољу воде. Значи 3:1 течности (воде или млека).
У скуван пиринач додати суво грожђе, корица лимуна, шећера по жељи, мало цимета. Јаја умутити, додати мало шећера, па полако додавати у прохлађен пиринач и полако измешати.
Плех 22 цм пречника подмазати маслацем и посути брашном. Истрести пиринач у плех и поравнати.
Пећи на 200 степени око 50 минута. Сећи прохлађен. Уживајте у дивном десерту фантастичног укуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК КОЈИ ЋЕ ПРОБУДИТИ СВА ВАША ЧУЛА: Шницле у сусаму и сенфу (ВИДЕО)
06. 03. 2023. у 15:00
ФАНТАСТИЧАН РЕЦЕПТ: Штрудла са чварцима и шунком (ФОТО/ВИДЕО)
06. 03. 2023. у 12:11
ПРЕДЛОГ ЗА САВРШЕН ДОРУЧАК: Слани пуњени цветићи посути семенкама (ВИДЕО)
04. 03. 2023. у 09:00
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)