ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ СА КОКОСОМ: Ова колач без печења успева свима (ВИДЕО)
NAPRAVITE ledene kocke na drugačiji način

Foto: Printskrin/Jutjub/Letina Kuhinja/Leta’s Kitchen
За разлику од традиционалних, ове ледене коцке се не пеку, и главни састојак белог кремастог фила је кокос.
Једноставан је за прављење, и успева чак и почетницима.
Састојци за подлогу:
300 грама млевеног кекса
200 грама рендане чоколаде за кување
100 мл млека
Састојци за фил:
500 мл млека
80 грама гриза
ванилин шећер
50 грама белог шећера
200 грама кокосовог брашна
бела чоколада (по жељи)
Састојци за глазуру:
100 мл слатке павлаке
100 грама чоколаде за кување
1 кашичица кокосовог уља
Припрема:
За припрему подлоге помешати кекс и чоколаду, додати млеко и сјединити. Припремљену подлогу распоредити по дну калупа.
За припрему фила загрејати млеко и шећер, додати ванилин шећер и гриз, (и белу чоколаду по жељи), скувати па додати кокосово брашно. Фил распоредити преко подлоге.
За припрему глазуре у 100мл слатке павлаке додати кокосово уље и чоколаду за кување. Кувати док се не отопи сва чоколада. Прелити преко колача и оставити 3 сата у фрижидеру.
Препоручујемо

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)