НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ: Идеалан за топле дане (РЕЦЕПТ)
ОВАЈ колач ће вас засладити и освежити.

Foto: Shutterstock
Ово је рецепт за колач који је идеалан за топле летње дане, када вам треба слатко освежење.
Лако се припрема и не захтева печење.
Колач са наном - Састојци:
Кора:
једно жуманце
200 грама млевеног кекса
100 грама маргарина
Фил:
400 г крем сира
200 мл слатке павлаке
100 г шећера у праху
20 већих листића нане
1 лимета
1 кесица желатина у праху
арома менте (пар капи због боје)
Колач са наном - Припрема:
Кора: У велику посуду сипати млевени кекс и прелити га отопљеним маргарином, потом додати једно жуманце. Руком сјединити ове састојке. У калуп обложен папиром за печење, или фолијом, утиснути смесу, и добро је притискати док се не поравна. Одложити у фрижидер како би се кора стврднула.
Папир за печење или фолија су неопходни како бисте колач након хлађења лакше извадили из калупа.
Фил: Од лимете нарендати ситно корицу и нацедити сок. У блендер ставити листиће нане, додати сок од лимете и уситнити нану. У одговарајућу дубљу посуду ставити крем сир, додати шећер у праху и благо умутити, а у другу посуду посебно умутити слатку павлаку.
У крем сир додати умућену слатку павлаку и сјединити их мешањем. Накапати пар капи ароме од менте због боје.
У зависности од тога какву боју желите да постигнете, толико капи ставите.
Желатин прелити са четири кашике хладне воде и оставити да набубри. Набубрели желатин ставити на тиху ватру да се отопи, уз стално мешање, али водити рачуна да не проври. Припремљени желатин сипати у крем и умутити.
На крају у смесу додати сецкану нану и нарендану корицу од лимете. Промешати добро кашиком и ставити крем преко корице. Поравнати површину крема и оставити колач неколико сати у фрижидеру да се охлади и стврдне.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели!
04. 06. 2023. у 07:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)