ФЕНОМЕНАЛНО ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Парира и најскупљим колачима, невероватно је економично и припрема се веома брзо

Novosti online

16. 08. 2023. у 08:00

УКУС ће вас освојити на први залогај јер се топи у устима, правићете га поново!

ФЕНОМЕНАЛНО ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Парира и најскупљим колачима, невероватно је економично и припрема се веома брзо

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Данас спремамо феноменалну брзу посну торту медено срце. Уколико сте љубитељ медењака и ову торту ћете сврстати у своје фаворите. Иде раме уз раме са много скупљим и компликованијим колачима, а њен укус оставља без текста. Нежан је, сочан, мирисан, све се топи у устима.

Мали савети:

Што се тиче соде бикарбоне, немојте претерати да торта не поприми горку ноту. Ако размишљате да додате прашак за пециво, немојте то чинити, сода бикарбона даје лепшу боју и колач је много сочнији него са прашком за пециво.

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 100 г шећера
  • 2 кашике какао праха
  • 2 кашике зачина за медењаке
  • 1 кашика соде бикарбоне (10 г)
  • 300 мл воде
  • 100 мл уља
  • 2 кашике меда
  • 200 г џема од кајсије или брескве

Помешате све састојке и преполовите на пола, торта се састоји из две коре.

 

САСТОЈЦИ ЗА ПУЊЕЊЕ:

  • 300 г џема од кајсије
  • 3 кашике кључале воде

САСТОЈЦИ ЗА ЧОКОЛАДНИ ПРЕЛИВ:

  • 150 г посне чоколаде
  • 3 кашике уља
  • 3 кашике биљне креме за кување

Уколико је смеса превише густа, додајте 1 до 2 кашике вреле воде.

Пеците на 180 степени укупно 25 минута. Пречник тепсије је 24x36 цм.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за Новости: Хвала српској полицији

"ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ" Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за "Новости": Хвала српској полицији

СРЕЋНИ смо што се догодило хапшење у случају нестанка Ане Кнежевић. Хапшење Давида није било изненађење за нас, посебно због тога што је од самог почетка лагао где се налази. Захвални смо српској полицији на истрази и на свему што раде како би правда била задовољена.

18. 06. 2024. у 13:03

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ВОЈСКА Јужне Кореје испалила је данас хице упозорења након што су севернокорејски војници накратко прешли демилитаризовану зону (ДМЗ) која раздваја Северну и Јужну Кореју, наведено је саопштењу Заједничког начелника штабова земље (ЗКС).

18. 06. 2024. у 10:59

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо осамнаестогодишњак од кога је нација много очекивала на Олимпијским играма